Cenergy Holdings: Αύξηση 17% του κύκλου εργασιών το α’ εξάμηνο

Cenergy Holdings: Αύξηση 17% του κύκλου εργασιών το α’ εξάμηνο

Σύμφωνα με την εταιρεία, η αύξηση οφείλεται κυρίως στους βελτιωμένους όγκους πωλήσεων και την εκτέλεση αρκετών ενεργειακών έργων κατά τη διάρκεια του 2018.

Αύξηση 17% παρουσίασε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Cenergy Holdings SA και διαμορφώθηκε σε 451 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο 2018 έναντι 358 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο 2017. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, αυτή η αύξηση οφείλεται κυρίως στους βελτιωμένους όγκους πωλήσεων και την εκτέλεση αρκετών ενεργειακών έργων κατά τη διάρκεια του 2018.

Συνέπεια των ανωτέρω, καθώς και λόγω του βελτιωμένου μείγματος έργων έναντι του πρώτου εξαμήνου του 2017, τα αναπροσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (a-EBITDA) ανήλθαν σε 27,9 εκατ. ευρώ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018 (πρώτο εξάμηνο 2017: 24,5 εκατ. ευρώ).

Τα αναπροσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων (a-EBIT) ανήλθαν σε 16,3 εκατ. ευρώ (1ο εξάμηνο 2017: 13,5 εκατ. ευρώ).

Οι ζημιές προ φόρου εισοδήματος ανήλθαν σε 2,4 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 1,2 εκατ. ευρώ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017.

Οι ζημιές της περιόδου διαμορφώθηκαν σε 1,1 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 0,9 εκατ. ευρώ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017.

Ο καθαρός δανεισμός αυξήθηκε κατά 19,3% και ανήλθε σε 453 εκατ. ευρώ με σκοπό τη χρηματοδότηση ενεργειακών έργων υπό εκτέλεση και του προγραμματισμένου επενδυτικού προγράμματος για την αύξηση της δυναμικότητας του εργοστασίου της Fulgor.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2018 εκτελέστηκαν αρκετά σημαντικά ενεργειακά έργα. Συγκεκριμένα, οι σωλήνες της Σωληνουργεία Κορίνθου Βιομηχανία Σωλήνων ΑΕ ένωσαν την Ασία με την Ευρώπη μέσω του υποθαλάσσιου αγωγού TANAP.

Η Σωληνουργεία Κορίνθου άρχισε την παράδοση 125.027 μετρικών τόνων σωλήνων χάλυβα HFW 26” για τον αγωγό Cactus II, συνολικού μήκους περίπου 750 χλμ., για λογαριασμό θυγατρικής της Plains All American Pipeline LP.

Η Ελληνικά Καλώδια ΑΕ και η θυγατρική της Fulgor ΑΕ άρχισαν την εκτέλεση σύμβασης αξίας περίπου 70 εκατ. ευρώ με την Dredging International NV, μέλος του Ομίλου DEME, για την προμήθεια συστημάτων υποβρύχιων καλωδίων υψηλής τάσης, τα οποία προορίζονται για τη προγραμματισμένη διασύνδεση υποθαλάσσιων αιολικών πάρκων στο κομμάτι της Βόρειας Θάλασσας που ανήκει στο Βέλγιο με το χερσαίο δίκτυο υψηλής τάσης στην περιοχή Zeebrugge (έργο «MOG»).

Η Ελληνικά Καλώδια σημείωσε πρόοδο στην εγκατάσταση σημαντικών υποθαλάσσιων καλωδιακών συνδέσεων στη Βόρεια Ευρώπη και ολοκλήρωσε την παράδοση καλωδίων για τη διασύνδεση ενός υποθαλάσσιου αιολικού πάρκου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το χαρτοφυλάκιο ανεκτέλεστων παραγγελιών της Cenergy Holdings ανέρχεται σε 690 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει μια σειρά από σημαντικά νέα έργα που ανατέθηκαν τους τελευταίους μήνες. Εκκρεμούν ακόμα πολλοί άλλοι διαγωνισμοί και η εταιρεία αναμένει την ανάθεση περισσότερων νέων έργων κατά τη διάρκεια του 2ου εξαμήνου του 2018.