«Χαράτσι – έκπληξη» για τους κατοίκους των ακριτικών νησιών

«Χαράτσι – έκπληξη» για τους κατοίκους των ακριτικών νησιών

Κατήργησαν φοροαπαλλαγές…νύχτα από την κυβέρνηση.

Τέλος στις φορολογικές απαλλαγές που ίσχυσαν για 20 χρόνια σε 73 μικρά νησιά της χώρας με πληθυσμό κάτω από 3.100 κατοίκους έβαλε η κυβέρνηση.

Έτσι προκύπτουν πλέον αυξημένοι φόροι εισοδήματος για όλους τους μισθωτούς και συνταξιούχους κατοίκους των νησιών αυτών με ετήσια εισοδήματα μεγαλύτερα από τα σημερινά νέα μειωμένα αφορολόγητα όρια.

Επιπλέον, για όλες τις επιχειρήσεις που έχουν τη μορφή νομικών προσώπων ή νομικών οντοτήτων και είναι εγκατεστημένες στα συγκεκριμένα νησιά, οι συντελεστές φορολόγησης επί των κερδών του έτους 2016 αυξάνονται κατά 46,46% έως 85,9%.

Για τους φορολογούμενους που είναι μόνιμα εγκατεστημένοι στα νησιά με πληθυσμό κάτω από 3.100 κατοίκους, είτε φυσικά είτε νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες, εφαρμοζόταν ένα πλήθος ευνοϊκών φορολογικών ρυθμίσεων, οι οποίες καταργήθηκαν σιωπηρά από την 1η-1-2016, καθώς η ισχύς τους έληξε την 31η-12-2015 και δεν παρατάθηκε περαιτέρω με καμία από τις φορολογικές διατάξεις που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση τους τελευταίους 5 μήνες.