Χαρδούβελης: Η Τρόικα δεν κάνει βήμα πίσω

Χαρδούβελης: Η Τρόικα δεν κάνει βήμα πίσω

Οι δανειστές ζητούν και το 1% που απομένει, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, ενώ αναφέρθηκε και στη σκληρή στάση του ΔΝΤ.

Σε δραματικούς τόνους μίλησε για τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους εκπροσώπους της τριμερούς ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, απευθυνόμενος σε βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που τον συνάντησαν στη Βουλή.

«Δεν κάνουν βήμα πίσω και δεν τους ενδιαφέρει ποιος είναι στην εξουσία και αν θα έχουμε εκλογές τον Μάρτιο», είπε, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Real News, ο κ. Χαρδούβελης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το εν λόγω επιχείρημα έπεσε στο τραπέζι των συνομιλιών.

«Το πιο σκληρό και αδιάλλακτο ήταν το Ταμείο», είπε ακόμη, εννοώντας το ΔΝΤ.

«Μπορεί να έχουμε ολοκληρώσει το 99% των δεσμεύσεων όμως αυτοί θέλουν και το 1%», κατέληξε ο υπουργός Οικονομικών, δείχνοντας την κρισιμότητα της κατάστασης και το αδιάλλακτο των δανειστών.

Σύμφωνα, πάντως, με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών: «Σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν συζήτηση του Υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη με βουλευτές στη Βουλή, διευκρινίζεται ότι ο κ. Χαρδούβελης δεν έχει κάνει καμία αναφορά στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Σε ό,τι αφορά τη στάση των δανειστών ανέφερε απλώς ότι το ΔΝΤ εμφανίζεται αδιάφορο για το πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα».