Χάρης Μπρουμίδης: Η Vodafone συνεχίζει τις μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα

Χάρης Μπρουμίδης: Η Vodafone συνεχίζει τις μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα

Η Vodafone κατέθεσε μία ιδιαίτερα ανταγωνιστική προσφορά, ύψους 118 εκατ. ευρώ, που αναδεικνύει την αξία της Cyta Hellas.

Υπεγράφη την Τρίτη μεταξύ των μερών η σχετική συμφωνία πώλησης του συνόλου των μετοχών της Cyta Hellas Telecommunications SA στον προτιμώμενο προσφοροδότη (Preferred Bidder) Vodafone-Panafon Hellenic Telecommunications SA, «σε συνέχεια της πολυδιάστατης διαδικασίας του διεθνούς διαγωνισμού διερεύνησης επενδυτικού ενδιαφέροντος για τη Cyta Hellas, η οποία ήταν σε εξέλιξη τους τελευταίους μήνες», όπως γνωστοποίησε η Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (Cyta).

Το ποσό της συμφωνίας ανέρχεται στα 118,1 εκατ. ευρώ και η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση λήψης των απαιτούμενων εγκρίσεων από τις αρμόδιες Αρχές στην Ελλάδα.

«Η Vodafone Ελλάδας συνεχίζει τις μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα», δήλωσε με την ευκαιρία της υπογραφής της συμφωνίας για την εξαγορά του 100% της Cyta Hellas, ο Χάρης Μπρουμίδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας.

Όπως τόνισε ο κ. Μπρουμίδης, η εξαγορά της Cyta Hellas, κατόπιν έγκρισης από τις αρμόδιες αρχές, θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τον στόχο για την ανάδειξη της Vodafone σε έναν σύγχρονο πάροχο ολοκληρωμένων υπηρεσιών ψυχαγωγίας και επικοινωνίας.

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο CEO της Vodafone Ελλάδας, «θα αποτελέσει ευκαιρία για τους εργαζομένους των δύο εταιριών να ενισχύσουν την τεχνογνωσία τους, να αναδείξουν το ταλέντο και την εμπειρία τους, αλλά και να εμπλουτίσουν τις δεξιότητές τους. Η επέκταση των δικτύων μας και η ενίσχυση των δραστηριοτήτων μας θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη αξία στη Vodafone Ελλάδας και θα έχει σημαντικά θετικά αποτελέσματα για τη διευρυμένη βάση πελατών μας, αλλά και ευρύτερα για τους Έλληνες καταναλωτές».