«Χαστούκι» Μπορίσοφ σε Ιβανόφ – Aκύρωσε τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΠΓΔΜ

«Χαστούκι» Μπορίσοφ σε Ιβανόφ – Aκύρωσε τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΠΓΔΜ
Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) President Gjorge Ivanov and EU enlargement commissioner give a press conference on September 4, 2012 after their talks at EU headquarters in Brussels. Macedonia was granted EU candidate status in 2005, but the start of the accession talks has been blocked ever since by Greece due to the name row. Athens and Skopje have been at loggerheads over the right to the name Macedonia since the former Yugoslav republic proclaimed independence in 1991, as a northern Greek province has the same name. AFP PHOTO / GEORGES GOBET (Photo credit should read GEORGES GOBET/AFP/GettyImages)

«Η βουλγαρική κυβέρνηση δεν βλέπει κανένα λόγο να χρησιμοποιηθεί για εσωτερικές πολιτικές συζητήσεις στα Σκόπια», αναφέρει η ανακοίνωση της Σόφιας.

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ και η υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Εκατερίνα Ζαχαρίεβα ακύρωσαν τη προγραμματισμένη συνάντηση με τον Πρόεδρο της πΓΔΜ Γκιόργκε Ιβάνοφ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Σόφια.

«Δεν θέλουμε να παρέμβουμε στις εσωτερικές υποθέσεις της γειτονικής χώρας. Η θέση μας είναι σαφής, καθώς και ολόκληρης της διεθνούς κοινότητας. Επίσης είναι σαφής και η θέση του Προέδρου της πΓΔΜ. Η βουλγαρική κυβέρνηση δεν βλέπει κανένα λόγο να χρησιμοποιηθεί για εσωτερικές πολιτικές συζητήσεις στα Σκόπια. Το κλειδί για τη μελλοντική ανάπτυξη της γειτονικής χώρας, είναι η ένταξη στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ και αυτό δεν πρέπει να αμφισβητηθεί», αναφέρει ανακοίνωση της βουλγαρικής κυβέρνησης.

Ο Πρόεδρος της πΓΔΜ Γκιόργκε Ιβανόφ πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη στη Βουλγαρία. Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα που ανακοινώθηκε και από την Προεδρία στα Σκόπια, εκτός από την υποδοχή από τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ στη Σόφια, επρόκειτο να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Μπορίσοφ και την επικεφαλής της βουλγαρικής διπλωματίας, Εκατερίνα Ζαχαρίεβα.