Χωρίς αστικές συγκοινωνίες τη Δευτέρα η Αθήνα – Δείτε ποιοι συμμετέχουν στην απεργία

Χωρίς αστικές συγκοινωνίες τη Δευτέρα η Αθήνα – Δείτε ποιοι συμμετέχουν στην απεργία
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακινητοποιημένοι θα είναι οι συρμοί του μετρό, του τραμ και του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου όλο το 24ωρο, καθώς επίσης τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ. 

Σημαντική ταλαιπωρία περιμένει το επιβατικό κοινό των αστικών συγκοινωνιών, αλλά και τους οδηγούς τη Δευτέρα, αφού οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους κατά του πολυνομοσχεδίου που αναμένεται εκείνο το βράδυ να ψηφιστεί στη Βουλή.

Όπως έχει αποφασιστεί μέχρι στιγμής, ακινητοποιημένοι θα είναι οι συρμοί του μετρό, του τραμ και του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου όλο το 24ωρο, καθώς επίσης τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις των σωματείων, θα πραγματοποιηθούν εικοσιτετράωρες απεργίες σε μετρό, ΗΣΑΠ, σε λεωφορεία και τρόλεϊ, με αποφάσεις και της Ένωσης Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ, του Σωματείου Εργαζομένων ΟΑΣΑ και της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, λόγω της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, που μεταξύ άλλων απαιτεί να υπάρχει πλειοψηφία στις αποφάσεις για απεργίες.

Στάση εργασίας σε όλο το Δημόσιο έχει προκηρύξει για τη Δευτέρα και η ΑΔΕΔΥ, από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου. Ταυτόχρονα, οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:30 μ.μ. την ίδια μέρα, στην Πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή.

Σε τρίωρη στάση εργασίας προχωρούν τη Δευτέρα, μεταξύ 12 το μεσημέρι και 3 το απόγευμα, και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Κανονικά θα κινηθούν τα τρένα του προαστιακού, ενώ η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) αποφάσισε τη λήξη της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, μετά τις διαβεβαιώσεις που έλαβε η δίοικηση στη χθεσινή σύσκεψη με τον υπουργό Ναυτιλίας και τον υφυπουργό Εργασίας.