Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα όσοι δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα όσοι δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ
Public Power Company / ΔΕΗ

Η ΔΕΗ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στους κακοπληρωτές, ζητώντας τη ρύθμιση των οφειλών τους έως τον Σεπτέμβριο.

Από τις αρχές Αυγούστου, η ΔΕΗ ξεκίνησε να αποστέλλει στο ΔΕΔΔΗΕ εντολές αποκοπής για κακοπληρωτές, οι οποίες τον τελευταίο καιρό είχαν περιοριστεί λόγω εξέλιξης του προγράμματος διακανονισμών.

Tο βλέμμα πλέον «πέφτει» σε όσους έχουν μεγάλες οφειλές, από 3.000 ευρώ και άνω, οι οποίοι σύμφωνα με πρόσφατο έλεγχο της ΔΕΗ ξεπερνούν τους 80.000 καταναλωτές και επαγγελματίες.
Μέχρι σήμερα, πολλοί είναι εκείνοι που δεν εξόφλησαν τις οφειλές τους με αποτέλεσμα η ΔΕΗ να τους απευθύνει εκ νέου κάλεσμα προκειμένου να σπεύσουν να τις ρυθμίσουν έως τον Σεπτέμβριο.

Στην περίπτωση που δεν το κάνουν θα πραγματοποιηθεί η διακοπή της ηλεκτροδότησής τους, ενώ για να επανασυνδεθούν, θα πρέπει να καταβάλλουν το 30% της οφειλής και το υπόλοιπο θα πρέπει να εξοφληθεί σε οκτώ και όχι 36 δόσεις.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, τα μεγαλύτερα φέσια της ΔΕΗ καταγράφοντας σε εύπορες περιοχές της Ελλάδας, από πλευράς τουριστικής ή μεταποιητικής δραστηριότητας, μεταξύ των οποίων είναι η Ρόδος, η Λάρισα και το Ηράκλειο Κρήτης.