Χρηματοδότηση 700.000 ευρώ από το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας

Χρηματοδότηση 700.000 ευρώ από το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας

Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων λήγει την 1η Μαρτίου 2014.

Σχεδόν ένας μήνας έμεινε μέχρι την 1η Μαρτίου, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι σε ολόκληρη τη χώρα να δηλώσουν συμμετοχή και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας www.hellenicaward.com, τις επιχειρηματικές τους προτάσεις στο πλαίσιο του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας 2014.

Ένας έως πέντε επιχειρηματίες στην Ελλάδα θα έχουν και φέτος την ευκαιρία να λάβουν ως έπαθλο χρηματοδότηση 700.000€, καθώς επίσης και επιχειρηματική καθοδήγηση και υποστήριξη. Το 2013 αναδείχθηκαν τέσσερις νικητές και υλοποιούν τώρα με επιτυχία τα επιχειρηματικά τους σχέδια με τη συνεχή υποστήριξη του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας.

Διαβάστε ακόμη: Orange Grove: «Πορτοκαλεώνας» επιχειρηματικότητας

Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας αποτελεί έναν θεσμό που υποστηρίζεται από τον Όμιλο Libra, για λογαριασμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, και έχει ως στόχο την τόνωση του επιχειρηματικού πνεύματος και τη στήριξη των πλέον υποσχόμενων νέων επιχειρήσεων της Ελλάδας. Ο συγκεκριμένος θεσμός απευθύνεται τόσο σε έμπειρους, όσο και σε νέους επιχειρηματίες στη Ελλάδα, των οποίων τα επιχειρηματικά σχέδια χαρακτηρίζονται από καινοτομία, προοπτική δημιουργίας θέσεων εργασίας, χρηματοοικονομική πειθαρχία και βιωσιμότητα.

Σε απόλυτη σύμπνοια με τον σκοπό για στήριξη και τόνωση της ελληνικής βιώσιμης επιχειρηματικότητας, το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας αριθμεί έναν μεγάλο αριθμό στρατηγικών συνεργατών που στηρίζουν αφιλοκερδώς τους νικητές του Βραβείου, στα πρώτα τους επιχειρηματικά βήματα, εξασφαλίζοντας τη βιώσιμη υλοποίηση των επιχειρηματικών σχεδίων τους. Ειδικότερα, ο Όμιλος Libra έχει δεσμευθεί για πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ προς το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας που θα βοηθήσει τους Έλληνες επιχειρηματίες να επενδύσουν στον τόπο τους και να ωθήσουν την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας.

Διαβάστε ακόμη: Το Horizon 2020 και η Ελληνική επιχειρηματικότητα

Μεταξύ των άλλων υποστηρικτών του θεσμού είναι οι εξής εταιρείες:

-η εταιρεία επενδύσεων και ανάπτυξης ακινήτων Jalouise Pty Ltd από την Αυστραλία, η οποία συμμετέχει με 500.000 δολάρια ΗΠΑ στο πρόγραμμα του Βραβείου,
Τράπεζα Πειραιώς που θα συμμετάσχει στη χρηματοδότηση των νικητών για τα επόμενα πέντε έτη,
-το Δικηγορικό Γραφείο Λυκουρέζου που παρέχει δωρεάν νομική υποστήριξη στους νικητές,
-η εταιρεία Antidote Creative Studio που παρέχει δωρεάν υποστήριξη branding στους νικητές,
-η εταιρεία People for Business που προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες ανθρωπίνων πόρων στους νικητές, και
-το δημιουργικό γραφείο S & Team που παρέχει υποστήριξη branding & design.

Μοναδικός σκοπός του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας είναι να δημιουργήσει ευκαιρίες, να παροτρύνει τη συμμετοχή και να εμπνεύσει τόσο έμπειρους επιχειρηματίες, όσο και νέους επιχειρηματίες που αναζητούν ουσιαστική υποστήριξη στο πρώτο επιχειρηματικό τους εγχείρημα.

Διαβάστε ακόμη: Καταρρίπτοντας τους 10 μύθους της επιχειρηματικότητας

Αίτηση μπορούν να υποβάλλουν:
-άτομα που έχουν μία επιχειρηματική ιδέα, ακόμη και αν δε διαθέτουν προηγούμενη επιχειρηματική εμπειρία,
-ομάδες προσώπων, ακόμη και αν δεν έχουν συστήσει εμπορική εταιρεία, και
-υφιστάμενες ιδιωτικές -μη εισηγμένες- εταιρείες οι οποίες είναι σε θέση να αποδείξουν ότι διαθέτουν καινοτόμο επιχειρηματική ιδέα που δεν απορρέει ευθέως από τη βασική τους δραστηριότητα και δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί επαρκώς από ιδίους πόρους.

Προϋπόθεση της βράβευσης είναι οι διαγωνιζόμενοι να έχουν την έδρα τους στην Ελλάδα και να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι οι ίδιοι και η εταιρεία που θα εκπροσωπήσουν θα δραστηριοποιηθούν με έδρα την Ελλάδα. Επιπρόσθετα, απαιτείται  τα βασικά στελέχη της νέας επιχείρησης (όχι υποχρεωτικά όλοι οι εργαζόμενοι) να εργάζονται στην Ελλάδα.

Οι αιτήσεις συμμετοχής για το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας 2014 θα γίνονται δεκτές έως την 1η Μαρτίου, μέσω της ιστοσελίδας του Βραβείου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.hellenicaward.com.