«Χρυσάφι» δίνουν οι Κινέζοι για την Manchester City

«Χρυσάφι» δίνουν οι Κινέζοι για την Manchester City

Ο βρετανικός σύλλογος έχει μπει στο στόχαστρο Κινέζων επενδυτών.

Ποσό 400 εκατ. δολαρίων επενδύει κινεζική κοινοπραξία για την απόκτηση ποσοστού άνω του 13% στον όμιλο στον οποίο ανήκουν ποδοσφαιρικές ομάδες, όπως η Manchester City και η New York City FC, διευρύνοντας την οικονομική συμμετοχή της χώρας στο συγκεκριμένο άθλημα.

Η κοινοπραξία περιλαμβάνει την China Media Capital (CMC) Holdings και την CITIC Capital, με τη συμφωνία να αποτιμά την City Football Group στα 3 δισεκ. δολάρια, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της τελευταίας. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, θα εκδοθούν νέες μετοχές της City Football Group επιπρόσθετα αυτών που ήδη ανήκουν στον όμιλο Abu Dhabi United Group του Σεΐχη Μανσούρ. Ο Ρουιγκάνγκ Λι, πρόεδρος της CMC, θα ενταχθεί στο συμβούλιο της City Football Group.

Τα κεφάλαια από την απόκτηση των μετοχών θα χρησιμοποιηθούν από την City Football Group προκειμένου να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξή της στην Κίνα, την περαιτέρω διεθνή επιχειρηματική της επέκταση καθώς και για υποδομές. Στην City Football Group ανήκουν επίσης η New York City FC, η Melbourne City FC καθώς και ένα ποσοστό στην ιαπωνική Yokohama F. Marinos.