Χρησιμοποίησε ο Τραμπ την ισχύ του για να τιμωρήσει Amazon και AT&T;

Χρησιμοποίησε ο Τραμπ την ισχύ του για να τιμωρήσει Amazon και AT&T;

Δεκάδες υποθέσεις διερεύνησης του Αμερικανού προέδρου στη Γερουσία ετοιμάζονται να «σκάσουν» από τους Δημοκρατικούς. Τι απαντά ο ίδιος.

 

Έχοντας πλέον υπό τον έλεγχό τους τη Γερουσία, οι Δημοκρατικοί στις ΗΠΑ ετοιμάζονται να διερευνήσουν τις επιλογές της κυβέρνησης Τραμπ, οι οποίες κατά τους ίδιους είχαν στόχο να μπλοκάρουν τη συγχώνευση των AT&T και Time Warner, καθώς και τη στοχοποίηση της Amazon για τις χρεώσεις των αποστολών της.

Ο Adam Schiff, επερχόμενος επικεφαλής της επιτροπής πληροφοριών, είπε στην ιστοσελίδα Axios την Κυριακή ότι παραμένει αναπάντητο το ερώτημα εάν υπήρξε απόπειρα να εμποδιστεί η συγχώνευση AT&T -–Time Warner διότι «ίσως αποτελούσε μια προσπάθεια τιμωρίας του CNN».

Το CNN, όπου έχει πολλάκις στο στόχαστρο του Τραμπ, αποτελούσε μέρος της Time Warner, γνωστή και ως WarnerMedia από το κλείσιμο της συμφωνίας στα μέσα του έτους.

Όσον αφορά την κόντρα του Τραμπ με την Amazon, η οποία υποτίθεται πως είχε ευνοϊκότερη αντιμετώπιση από τα αμερικανικά ταχυδρομεία, ο Schiff είπε πως πιθανότητα ήταν μια απόπειρα του προέδρου να «τιμωρήσει με την πολιτική του ισχύ τον Τζεφ Μπέζος και την Washington Post» – την εφημερίδα που εξαγόρασε ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας πριν πέντε χρόνια και ασκεί σφοδρή κριτική στον Τραμπ.

Ο Schiff υποστηρίζει επίσης ότι ο Τραμπ συναντήθηκε με τον επικεφαλής των αμερικανικών ταχυδρομείων με στόχο να αυξήσει τις χρεώσεις στην Amazon.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Axios, οι Δημοκρατικοί έχουν μέχρι στιγμής τουλάχιστον 85 υποθέσεις διερεύνησης που αφορούν τις αποφάσεις και τις συμφωνίες του προέδρου. Τα θέματά τους ποικίλουν, από τις φοροελαφρύνσεις και κατά πόσο εμπλέκονται μέλη της οικογένειάς του, ως και θέματα ασφαλείας που αφορούν τις εκλογές.

Ο Τραμπ προειδοποίησε τους Δημοκρατικούς για αυτές τις υποθέσεις, λέγοντας ότι «εάν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε θα πράξουμε κι εμείς το ίδιο, και η κυβέρνηση θα σταματήσει να λειτουργεί εξαιτίας τους».