Χριστούγεννα με χιόνια και βροχές

Χριστούγεννα με χιόνια και βροχές

Μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων η κίνηση των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθος - Δείτε τί καιρό θα κάνει τις επόμενες μέρες. 

Ένα ψυχρό μέτωπο όπως αναμενόταν πέρασε αργά το βράδυ της Παραμονής των Χριστουγέννων τα βόρεια σύνορα της χώρας μας προκαλώντας βροχοπτώσεις στα πεδινά, χιονοπτώσεις στα ορεινά και θυελλώδεις ανέμους, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Σήμερα, μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων γίνεται λόγω της χιονόπτωσης, η κίνηση των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ, στο ρεύμα προς καζίνο, σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας

Χαμηλές είναι οι θερμοκρασίες στην Κεντρική Μακεδονία, ενώ σύμφωνα με την Αστυνομία, λίγα είναι τα σημεία του οδικού δικτύου όπου χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες.

Συγκεκριμένα, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται προς τα χιονοδρομικά κέντρα 3/5 Πηγάδια και Σέλι στην Ημαθία, Καϊμακτσαλάν στην Πέλλα, καθώς και στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Κοζάνης, στο ύψος της Καστανιάς.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, το ψυχρό μέτωπο μετά το μεσημέρι θα προσεγγίζει την Κρήτη, διανύοντας περίπου 600 χιλιόμετρα σε χρονικό διάστημα 12 ωρών, κινούμενο δηλαδή κατά μέσο όρο με ταχύτητα 50 χιλιομέτρων την ώρα.

Σταδιακά ο καιρός στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα θα παρουσιάσει βελτίωση και μέχρι αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στην Εύβοια και στη Χαλκιδική, Παράλληλα, από τις απογευματινές ώρες βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, ενώ πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Κρήτης.

Την Τετάρτη βροχές ή χιονόνερο θα εκδηλωθούν κυρίως στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη ενώ παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα, καθώς και σε περιοχές της Ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Στην Αττική, από τις νυκτερινές ώρες και κατά τη διάρκεια της Τετάρτης χιονόπτωση είναι πιθανό να εκδηλώνεται κατά περιόδους και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο κυρίως στα βόρεια και δυτικά τμήματα του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι και κατά περιόδους τοπικά ισχυροί έξι μποφόρ.

Η θερμοκρασία τα Χριστούγεννα στην πόλη της Αθήνας θα κυμανθεί από πέντε έως εννέα βαθμούς, ενώ την Τετάρτη δεν θα ξεπεράσει τους πέντε έως έξι βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν δύο έως τρεις βαθμούς χαμηλότερα.

Την Πέμπτη ο καιρός αναμένεται βελτιωμένος σε όλη τη χώρα, όμως η θερμοκρασία θα παραμείνει σε σχετικά χαμηλά επίπεδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ