CNL Capital: Με 36 επενδύσεις ενισχύει μέχρι σήμερα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

CNL Capital: Με 36 επενδύσεις ενισχύει μέχρι σήμερα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Μέσα στους επόμενους μήνες η εταιρεία αναμένεται να προχωρήσει σε μια σειρά νέων επενδύσεων, έπειτα από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Συνολικά 36 επενδύσεις σε βραχυχρόνια ομολογιακά δάνεια ΜμΕ, εκ των οποίων 19 έχουν λήξει και 17 είναι σήμερα ενεργά, έχει υλοποιήσει η εισηγμένη εταιρεία CNL Capital ΕΚΕΣ – ΔΟΕΕ που υποστηρίζει τις ελληνικές μικρομεσαίες εταιρίες παρέχοντας τους κεφάλαιο κίνησης για την ανάπτυξη τους.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το σύνολο αυτών των ομολογιών εξυπηρετούνται από τις εκδότριες εταιρίες κατά τα συμβατικά προβλεπόμενα και χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση.

Στο εκτιμώμενο NAV της εταιρείας για τις 31/8 περιλαμβάνεται και το σύνολο των εφάπαξ δαπανών που σχετίζονται με την εισαγωγή της εταιρίας στην Κύρια Αγορά του ΧΑ που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Ιουλίου. Το NAV τους επόμενους μήνες εκτιμάται πως θα κινηθεί ανοδικά, αφού πλέον έχει εκλείψει η παραπάνω έκτακτη επιβάρυνση.

Σημειώνεται ότι η εταιρία προχωρά ομαλά στην υλοποίηση του επενδυτικού της πλάνου και αναμένει πως μέσα στους επόμενους μήνες θα έχει διαθέσει πλήρως τα κεφάλαια που συγκεντρώθηκαν κατά την πρόσφατη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, διευρύνοντας σημαντικά το χαρτοφυλάκιο επενδύσεων της προς όφελος των μετόχων της.