Coinbase Ventures: Η «Goldman Sachs του blockchain» εξελίσσεται από ανταλλακτήριο σε επενδυτή

Coinbase Ventures: Η «Goldman Sachs του blockchain» εξελίσσεται από ανταλλακτήριο σε επενδυτή

Η Coinbase εξελίσσεται ταχύτατα σε έναν οικονομικό «γίγαντα» στην αγορά των κρυπτονομισμάτων και αναζητά startups για συνεργασία.

Θεωρείται το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στις ΗΠΑ και έχει περιγραφεί από επενδυτές ως «η JP Morgan ή η Goldman Sachs του blockchain». Σήμερα η Coinbase αναμένεται να επεκτείνει τον ρόλο της και να μετατραπεί σε επενδυτή σε άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή προϊόντων για το κλάδο των ψηφιακών νομισμάτων.

Η εταιρεία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα την ίδρυση της Coinbase Ventures, μέσω της οποίας θα χρηματοδοτήσει, όπως αναφέρει, «εταιρείες στα πρώτα στάδιά τους που έχουν τις ομάδες και τις ιδέες που μπορούν με θετικό, ουσιαστικό τρόπο να ωθήσουν τις εξελίξεις στον χώρο».

«Τουλάχιστον στην αρχή ο στόχος μας είναι απλώς να βοηθήσουμε τις πιο επιδραστικές εταιρείες να ανθίσουν στον χώρο. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε τη στρατηγική απαίτηση να επισημοποιήσουμε σχέσεις συνεργασίας με τέτοιες εταιρείες, όπως κάνουν άλλα επιχειρηματικά venture προγράμματα. Στρέφουμε την προσοχή μας στο να χτίσουμε γερές σχέσεις και να βοηθήσουμε την ανάπτυξη του οικοσυστήματος», δήλωσε η επικεφαλής επιχειρηματικής ανάπτυξης, Emilie Choi.

H Choi επεσήμανε ακόμη ότι η Coinbase μπορεί να επενδύσει και σε εταιρείες που παρουσιάζονται ως ανταγωνιστικές. Όπως τονίζει, αυτό μπορεί να συμβεί επειδή «δεν μας αρέσει ο τρόπος που αναπτύσσουν τα προϊόντα τους αυτές οι startups» ή σε άλλες περιπτώσεις επειδή «νιώθουμε άνετα να επενδύσουμε σε δυνητικά ανταγωνιστικές εταιρείες, καθώς είναι προς όφελος όλων η εξέλιξη του οικοσυστήματος».

Η Coinbase με την κίνηση αυτή δείχνει πως εξελίσσεται με ταχύ ρυθμό σε έναν οικονομικό «γίγαντα» στην αγορά κρυπτονομισμάτων. Τον περασμένο μήνα εισήγαγε και το «cryptocurrency index fund», με το οποίο επιτρέπει σε όσους το επιθυμούν να αγοράσουν Bitcoins μέσω του fund αντί να το επιχειρούν απευθείας με μεγαλύτερο ρίσκο. 

Δείτε ακόμη: Βank of America: Έσκασε η μεγαλύτερη οικονομική «φούσκα»