ContactPigeon: «Πήραν φωτιά» τα emails την ημέρα της Black Friday

ContactPigeon: «Πήραν φωτιά» τα emails την ημέρα της Black Friday

Το​ ​marketing​ ​automation​ ​έκανε​ ​τη​ ​διαφορά φέτος την «Μαύρη Παρασκευή»​.

Η ContactPigeon, η all-in-one ecommerce marketing automation startup εταιρεία, με πελάτες σε Ελλάδα και εξωτερικό, δημοσίευσε την έκθεση «Black Friday 2017: e-mail​ ​marketing​ ​report».

Η έκθεση βασίζεται στην δραστηριότητα που ανέπτυξαν 200+ πελάτες της ContactPigeon, ως προς το email marketing, συμπεριλαμβανομένων τόσο των μεγαλύτερων εταιρειών, όσο και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθ’ όλη τη διάρκεια της «Μαύρης Παρασκευής».

Σύμφωνα με την έρευνα, ο όγκος των email την ημέρα εκείνη αυξήθηκε κατά 11% αύξηση σε σύγκριση με τη «Μαύρη Παρασκευή» του 2016. Η ContactPigeon παρατήρησε επίσης ότι οι πωλήσεις αυξάνονται χρόνο με το χρόνο, ενώ φέτος σημειώθηκε κατά 14% αύξηση των εσόδων, σε σύγκριση με τη Black Friday 2016.

Επιπλέον, το «Desktop» εξακολουθεί να είναι ο Βασιλιάς του παιχνιδιού. Αυτό σημαίνει ότι ο Email Open Rate στους υπολογιστές (PC & Mac) διαμορφώθηκε στο 51%, το Click-Trough Rate στο 43% και το Conversion Rate στο 7%, διατηρώντας ακόμα τα desktop ένα πολύ βασικό κανάλι πωλήσεων.

Αύξηση της χρήσης των email κατέγραψαν και οι Android συσκευές, από τις οποίες το 21% άνοιξαν την ημέρα εκείνη και στα iPhone το 17%.

Aπό άποψη καταχωρήσεων νέων παραγγελιών, oι καλύτερες ώρες της Black Friday ήταν 10 π.μ, 9 π.μ, 12 τo μεσημέρι και 12 τα μεσάνυχτα, με conversion rates 4.8%, 4.1%, 4.0% και 3.3% αντίστοιχα.

Τόσο οι μεγάλες εταιρείες όσο και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις πραγματοποίησαν Black Friday καμπάνιες για να ξεπεράσουν τον ανταγωνισμό. Πιο συγκεκριμένα, το 100% της πελατειακής βάσης της  ContactPigeon «έτρεξε» κάποιο promotion εκείνη τη μέρα. Γενικά, οι επιχειρήσεις επιδιώκουν να είναι ενεργές και δημιουργικές, ώστε να μην επιτρέψουν στους ανταγωνιστές τους να κερδίσουν τη μάχη προτίμησης των καταναλωτών.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με τα εντυπωσιακά ρεκόρ που κατέγραψαν αρκετοί από τους πελάτες μας. Ακόμα πιο εντυπωσιακός όμως είναι ο ρόλος του email και ειδικότερα των triggered campaigns, στον συνολικό τζίρο του κλάδου του eCommerce. Το Email από μόνο του ως κανάλι ισοδυναμεί με το 23%, κατά προσέγγιση, των πωλήσεων της Black Friday, κάτι που έχει φοβερό ενδιαφέρον», δηλώνει ο Γιώργος Μοιρώτσος, CEO & Co-Founder, ContactPigeon.

Δείτε παρακάτω τα κυριότερα ευρύματα της έρευνας: