Cosmote: Το mobile internet «πρωταγωνιστής» του 15αύγουστου

Cosmote: Το mobile internet «πρωταγωνιστής»  του 15αύγουστου

Μεγάλη αύξηση και σε «roamers» κατέγραψε η εταιρεία.

Αύξηση ρεκόρ 96% στην κίνηση δεδομένων καταγράφηκε το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου, σύμφωνα με στοιχεία του δικτύου της Cosmote. Όπως επισημαίνει η εταιρεία, η αύξηση ήταν εντυπωσιακή στην κίνηση του 4G δικτύου της η οποία υπερτριπλασιάστηκε, ενώ η κίνηση data αυξήθηκε συνολικά κατά 33% το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013.

Σημαντική ήταν και η χρήση του δικτύου της εταιρείας από ξένους επισκέπτες, αυξημένη κατά 7,6% σε σχέση με πέρυσι, με το δίκτυο της Cosmote να χρησιμοποιούν roamers από 122 χώρες. Η πλειοψηφία τους προήλθε από την Ιταλία, ενώ οι ελληνικοί προορισμοί ήταν ιδιαίτερα δημοφιλείς και στους επισκέπτες από τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Πρωταθλήτριες στην κίνηση δεδομένων φέτος τον Αύγουστο αναδεικνύονται η Πάρος, όπου η χρήση data σχεδόν διπλασιάστηκε σε σχέση με πέρυσι (+91%), η Μύκονος (+73%) και η Χαλκιδική (+16%). Αντίστοιχα, η Σαμοθράκη (+22%), η Θάσος (+16%) και η Ικαρία (+6%) έρχονται πρώτες στην αύξηση χρήσης υπηρεσιών φωνής.

Διαβάστε ακόμα:

Σε 70% πληθυσμιακή κάλυψη στοχεύει η Cosmote