Cyber Monday: «Σάρωσε» την Black Friday με πωλήσεις 7,9 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ

Cyber Monday: «Σάρωσε» την Black Friday με πωλήσεις 7,9 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ

Εκατομμύρια αγοραστές θέλοντας να εκμεταλλευτούν τις πλούσιες εκπτώσεις στα προϊόντα, έσπευσαν να αγοράσουν τα...πάντα. Από Lego παιχνίδια, μέχρι τεραστίων διαστάσεων τηλεοράσεις.

Η Cyber ​​Monday πέτυχε νέο ρεκόρ αξίας 7,9 δισ. δολαρίων στις ηλεκτρονικές πωλήσεις των ΗΠΑ, καθώς εκατομμύρια αγοραστές θέλοντας να εκμεταλλευτούν τις πλούσιες εκπτώσεις στα προϊόντα, έσπευσαν να αγοράσουν τα…πάντα. Από Lego παιχνίδια, μέχρι τεραστίων διαστάσεων τηλεοράσεις

Η εκδήλωση μάρκετινγκ άρπαξε το βράδυ τη Δευτέρα το βράδυ, καθώς οι αγοραστές της West Coast έψαχναν τις προσφορές μετά την δουλειά τους και εκείνοι στην East Coast πραγματοποίησαν αγορές πριν από τον ύπνο, σύμφωνα με το Adobe Analytics, το οποίο μετρά τις συναλλαγές από 80 από τους 100 κορυφαίους λιανοπωλητές των ΗΠΑ.

Η Target Corp και η Amazon.com Inc φάνηκαν πολύ γενναιόδωρες, προσφέροντας δωρεάν παράδοση χωρίς απαίτηση ελάχιστης παραγγελίας και «βομβαρδίζοντας» τους αγοραστές με διαφημιστικά μηνύματα στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι πωλήσεις των εταιρειών αυξήθηκαν κατά 20% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ αύξηση είδαν και οι παραγγελίες μέσω κινητών τηλεφώνων, σύμφωνα με το Adobe Analytics.

Στη Wall Street, οι επενδυτές έδειξαν τον ενθουσιασμό τους. Οι μετοχές της Amazon έκλεισαν 5%, ενώ των Macy’s Inc, Kohls Corp και Target αυξήθηκαν επίσης.

Παρ’ ολα αυτά, οι πωλήσεις παρέμειναν συγκρατημένες σε σχέση με την «Singles Day» της Alibaba Group Holding Ltd νωρίτερα αυτό το μήνα, κατά ταν οποία ο κινεζικός κολοσσός ηλεκτρονικού εμπορίου έβγαλε 30,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις.