Δάνειο 11 εκατ. ευρώ από την ΕΤΕπ για την Veridos Ματσούκης

Δάνειο 11 εκατ. ευρώ από την ΕΤΕπ για την Veridos Ματσούκης

Το ποσό θα αξιοποιηθεί για την επέκταση της παραγωγικής ικανότητας της εταιρείας.

Το “πράσινο φως” για δάνειο 11 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων έλαβε η Veridos Matsoukis που δραστηριοποιείται στο χώρο των εγγράφων ασφαλείας. Το ποσό αναμένεται να αξιοποιηθεί για την επέκταση της παραγωγικής ικανότητας για έγγραφα ταυτότητας τεχνολογίας αιχμής, ενώ αναμένεται να δημιουργηθούν 55 νέες θέσεις εργασίας.

Για έναν σημαντικό σταθμό στην ιστορία της εταιρείας έκανε λόγο ο Διευθύνων Σύμβουλος της Veridos Ματσούκης, Ευθύμιος Ματσούκης αναφερόμενος στην υπογραφή της συμφωνίας που έγινε παρουσία του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη.

“Από το 2007 έως το 2017 η εταιρεία μας έχει υλοποιήσει επενδύσεις ύψους 10 εκατ. ευρώ, ενώ από το 2017 βρίσκεται σε εξέλιξη επενδυτικό πρόγραμμα  της τάξης των 23 εκατ. ευρώ που αφορά την έρευνα και ανάπτυξη, αλλά και τον εκσυγχρονισμό του τεχνολογικού εξοπλισμού” δήλωσε ο κ. Ματσούκης υπενθυμίζοντας πως μέσα στην κρίση η επιχείρηση, που θεωρείται αναπόσπαστος βραχίονας της λειτουργίας του κράτους, διατήρησε τις 200 θέσεις εργασίας χωρίς να προβεί σε μειώσεις μισθών. Παράλληλα, αφήνει το εξαγωγικό της αποτύπωμα σε 35 χώρες, οι οποίες απορροφούν το 85% της παραγωγής.

Παρών ήταν και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Veridos GmbH, Hans Wolfgang Kunz, ο οποίος τόνισε πως με την εν λόγω συμφωνία συντελείται ένα σημαντικό βήμα ανάπτυξης που θα μετατρέψει τη χώρα μας σε τεχνολογικό κέντρο της Ευρώπης. “ Έχουμε μακρά παράδοση στην κατασκευή  διαβατηρίων ήδη από τον 19ο αιώνα και πλέον είμαστε leaders στην παγκόσμια αγορά. Είναι έντονη η δέσμευση μας να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την ανάκαμψη της Ελλάδας μετατρέποντάς την σε επιχειρηματικό κόμβο καινοτομίας”.Στόχος της γερμανικών συμφερόντων μητρικής εταιρείας είναι να καταστεί η Ελλάδα κομβικό σημείο παραγωγής ταξιδιωτικών εγγράφων για την κάλυψη της παγκόσμιας ζήτησης.

Στη σημασία προσέλκυσης ξένων επενδύσεων εστίασε ο Peter Jacobs, Επικεφαλής της Ευρωπαϊκής τράπεζας επενδύσεων  για τις επενδύσεις στην Ελλάδα. Ο ίδιος τόνισε πως η ΕΤΕπ θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της για την υποστήριξη των ιδιωτικών επενδύσεων στη χώρα μας, ενώ υπενθύμισε πως αναλογικά με το ΑΕΠ της η Ελλάδα απορροφά τα περισσότερα κονδύλια συγκριτικά με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.

“Ελληνική και γερμανική επιχειρηματικότητα μπορούν να δημιουργήσουν αξία και να συνεργαστούν. Η ΕΤΕπ αποφάσισε να χορηγήσει δάνειο 11 εκατομμυρίων ευρώ επεκτείνοντας την παραγωγική δραστηριότητα στην Ελλάδα. Θέλουμε να επενδύσουμε στην επιτυχία και καλούμε όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις που θέλουν να υλοποιούσουν τα αναπτυξιακά τους πλάνα να έρθουν σε επαφή μαζί μας” τόνισε ο κ. Jacobs.

Τέλος ο Γενικός Διευθυντής του Ελληνο-γερμανικού επιμελητηρίου, Αθανάσιος Κελέμης χαρακτήρισε τη Γερμανία ως τον μεγαλύτερο εμπορικό  εταίρο της Ελλάδας, υπογραμμίζοντας πως αποτελεί βασικό προορισμό των ελληνικών εξαγωγών, οι οποίες αγγίζουν τα 2 δις ευρώ. Όπως είπε, η σημερινή υπογραφή δείχνει ότι υπάρχουν αρκετές δυναμικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα που μπορούν να σταθούν επάξια στον διεθνή ανταγωνισμό.

Να σημειωθεί πως τη χρονιά που μας πέρασε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων παρείχε περισσότερα από 2,1 δισ. ευρώ για επενδύσεις σε νέες επιχειρήσεις, μεταφορές, ενέργεια, διαβιβάσεις και τηλεπικοινωνίες σε ολόκληρη την Ελλάδα. Τους τελευταίους μήνες, η ΕΤΕπ χορήγησε νέα άμεση χρηματοδότηση για τις επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα από τις εταιρείες Systems Sunlight Θράκης και ELVALHALCOR Hellenic Copper and Aluminium Industry S.A.