Deal δισεκατομμυρίων για τη Nokia

Deal δισεκατομμυρίων για τη Nokia

Έδωσε τα χέρια με τρεις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες η Nokia.

Οι πολυτελείς γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες Audi, BMW και Daimler συνεργάστηκαν για να αποκτήσουν τις υπηρεσίες χαρτογράφησης και εύρεσης τοποθεσιών της Nokia μέσω εξαγοράς της αρμόδιας μονάδας έναντι 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ. Οι τρεις εταιρείες θα κατέχουν ίσα μερίδια στη μονάδα που ονομάζεται Here και έχουν συμφωνήσει να μην διεκδικήσουν την πλειοψηφία των μετοχών. Η τεχνολογία χαρτογράφησης της σχετικής υπηρεσίας αναμένεται να διαδραματίσει τεράστιο ρόλο στην ανάπτυξη αυτοκινήτων χωρίς οδηγό.

«Η υπηρεσία Here θα είναι σε θέση να προσφέρει στους χρήστες συνεχή βελτίωση του προϊόντος, φέρνοντας ένα βήμα πιο κοντά τις εξαιρετικά αυτοματοποιημένες υπηρεσίες οδήγησης και ανεύρεσης τοποθεσιών», ανέφεραν μέλη των διοικητικών συμβουλίων των τριών εταιρειών σε κοινή τους δήλωση.

Αξίζει να σημειωθεί πως τον Ιούλιο η Uber είχε υποβάλει- σύμφωνα με πληροφορίες- πρόταση εξαγοράς της ίδιας μονάδας έναντι 2,6 δισεκατομμυρίων ευρώ. Ήδη, η τεχνολογία χαρτογράφησης της Nokia χρησιμοποιείται από μια σειρά αυτοκινητοβιομηχανιών και αναμένεται να χρησιμοποιείται στο 80% των αυτοκινήτων με ολοκληρωμένα συστήματα πλοήγησης στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη το επόμενο διάστημα.