ΔΕΗ: Παντελώς ανακριβής η αναφορά για ανάγκη εξοικονόμησης 500 εκατ. ευρώ

ΔΕΗ: Παντελώς ανακριβής η αναφορά για ανάγκη εξοικονόμησης 500 εκατ. ευρώ
Άποψη του Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης της Δ.Ε.Η. στον Άγιο Στέφανο Κρυονερίου, Κυριακή 12 Απριλίου 2015. Το Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), στο Κρυονέρι, επισκέφθηκε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης (δεν εικονίζεται) για να ευχηθεί Καλό Πάσχα στους εργαζόμενους του Κέντρου και σε όλους τους εργαζόμενους στον Όμιλο της ΔΕΗ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στο επιχειρησιακό της σχέδιο για τα έτη 2018-2022 περιλαμβάνονται δράσεις εξοικονόμησης κόστους, βελτίωσης εισπραξιμότητας και επενδύσεων σε ΑΠΕ.

Η ΔΕΗ διαψεύδει ότι θα χρειαστεί να προχωρήσει σε περικοπές δαπανών ύψους 500 εκατ. ευρώ εντός του 2018. 

Σε ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει παντελώς ανακριβείς τις σχετικές αναφορές και σημειώνει ότι στο επιχειρησιακό της σχέδιο για την πενταετία 2018-2022 περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων δράσεις εξοικονόμησης κόστους, βελτίωσης εισπραξιμότητας και επενδύσεων σε ΑΠΕ.

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου σχετικά με το νέο επιχειρησιακό σχέδιο της εταιρείας το οποίο εκπονείται σε συνεργασία με την McKinsey, η ΔΕΗ Α.Ε. με ανακοίνωσή στο Χρηματιστήριο Αθηνών, διευκρινίζει ότι:

Η αναφορά για ανάγκη εξοικονόμησης € 500 εκατ. για το 2018 είναι παντελώς ανακριβής. Επισημαίνεται ότι το 2018, η Εταιρεία έχει ήδη λάβει € 360 εκατ. για την κάλυψη μέρους των δαπανών για την παροχή Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας τα προηγούμενα χρόνια, γεγονός το οποίο δημιούργησε πρόσθετη ρευστότητα την οποία και χρησιμοποιεί για την μερική επαναγορά € 150 εκατ. από τις Ομολογίες συνολικού ύψους € 500 εκατ., στο πλαίσιο της ενεργούς διαχείρισης των λήξεων του 2019.
Στο επιχειρησιακό σχέδιο για την πενταετία 2018-2022, θα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, δράσεις εξοικονόμησης κόστους, βελτίωσης της εισπραξιμότητας, επενδύσεων σε ΑΠΕ αλλά και επέκτασης σε νέα προϊόντα και αγορές με στόχο τη βελτίωση της λειτουργικής  κερδοφορίας της Εταιρείας, καθώς και των ταμειακών ροών και των χρηματοοικονομικών δεικτών της, συμπεριλαμβανομένου και του δείκτη καθαρού δανεισμού προς EBITDA.