ΔΕΗ: Tελευταία προθεσμία σήμερα για επανένταξη στις 36 δόσεις

ΔΕΗ: Tελευταία προθεσμία σήμερα για επανένταξη στις 36 δόσεις

Για τους οφειλέτες έως και 500 ευρώ, ισχύει η δυνατότητα υποβολής αίτησης έως τις 30 Απριλίου.

Τελευταία προθεσμία για επανένταξη στη ρύθμιση των 36 δόσεων της ΔΕΗ έχουν οι καταναλωτές, καθώς εκπνέει η προθεσμία.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το πρόγραμμα αφορά πελάτες που είχαν ενταχθεί στις 36 δόσεις, αλλά έχασαν τη ρύθμιση, ενώ για την επανένταξη πρέπει να υπάρξει άμεση καταβολή της πρώτης δόσης.

Όσον αφορά τους οφειλέτες έως και 500 ευρώ, ισχύει η δυνατότητα υποβολής αίτησης έως 30 Απριλίου, προκειμένου να ανασταλεί η πληρωμή του οφειλόμενου ποσού για ένα έτος, υπό την προϋπόθεση της εμπρόθεσμης εξόφλησης των λογαριασμών που θα εκδοθούν εφεξής. Στους οφειλέτες αυτούς παρέχεται έκπτωση 10% επί της συνολικής αξίας του ρεύματος.

Στο υφιστάμενο πρόγραμμα διακανονισμών της ΔΕΗ προβλέπεται για τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και νοικοκυριά ισχύουν τα παρακάτω:

– Ευνοϊκές προβλέψεις για οφειλές έως 1.000 ευρώ με ρύθμιση σε 24 δόσεις χωρίς προκαταβολή

– Για οφειλές άνω των 1.000 ευρώ δίνονται δύο επιλογές και ειδικότερα άμεση καταβολή του 10% της συνολικής οφειλής και ρύθμιση του υπόλοιπου σε 18 μηνιαίες δόσεις ή άμεση καταβολή του 20% της συνολικής οφειλής και ρύθμιση του υπόλοιπου σε 36 μηνιαίες δόσεις

– Για τις μεγάλες εμπορικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις προβλέπεται 10% άμεση καταβολή και ποσό δόσης κατ’ ελάχιστο το 20% του Μέσου Μηνιαίου Λογαριασμού, με ελάχιστο αριθμό δόσεων τις 18 μηνιαίες και μέγιστο τις 36 μηνιαίες.