Deliveroo: Η αξία της εκτοξεύεται στα 2 δισ. δολάρια – Νέα χρηματοδότηση 385 εκατ. δολαρίων

Deliveroo: Η αξία της εκτοξεύεται στα 2 δισ. δολάρια – Νέα χρηματοδότηση 385 εκατ. δολαρίων

Η διαχείριση κεφαλαίου και η νέα αξία της εταιρείας.

Η Deliveroo, η υπηρεσία διανομής τροφίμων με έδρα το Λονδίνο, έλαβε νέα χρηματοδότηση ύψους 385 εκατ. δολαρίων, με την αξία της πλέον να ξεπερνά τα δυο δισ. δολάρια, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Στο νέο γύρο χρηματοδότησης (σειρά F) συμμετείχαν οι Αμερικανοί διαχειριστές κεφαλαίων T. Rowe Price και Fidelity, καθώς και οι ήδη υπάρχοντες επενδυτές DST Global, General Catalyst, Index Ventures και Accel Partners.

Όσον αφορά το νέο κεφάλαιο, η εταιρεία αναμένεται να το επενδύσει σε τρεις πτυχές της επιχείρησής της:

-Στην επέκταση του προγράμματος «Editions», με στόχο την αύξηση των τροφίμων και τη βελτιοποίηση χρόνου παράδοσης,

-Την αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού

-Την επέκταση σε νέες πόλεις και χώρες. «Αυτό θα επιτρέψει σε περισσότερους ανθρώπους να παραγγείλουν φαγητό από τα αγαπημένα τους τοπικά εστιατόρια καινα το έχουν άμεσα στην πόρτα τους», σημειώνει η εταιρεία.

«Είμαι περήφανος που έπειτα από τέσσερα χρόνια, εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν το Deliveroo σε περισσότερες από 150 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Αυτό οφείλεται στη σκληρή δουλειά του προσωπικού μας, στα μεγάλα εστιατόρια με τα οποία συνεργαζόμαστε και στους λαμπρούς πελάτες μας», δήλωσε από την πλευρά του ο Will Shu, ιδρυτής και CEO της Deliveroo.

«Είμαι, λοιπόν, εξαιρετικά ευτυχής που οι νέοι μας επενδυτές μοιράζονται αυτό το όραμα και αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν μια τόσο σημαντική επένδυση στο μέλλον μας», κατέληξε ο Shu.