Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια- Το «Παναγιά Αγιάσου» παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους στον Πειραιά

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια- Το «Παναγιά Αγιάσου» παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους στον Πειραιά
Ένας οδοκαθαριστής φαίνεται μπροστά από ακινητοποιημένα πλοία κατά τη διάρκεια 24ωρης απεργίας, Πειραιάς Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015. Ακινητοποιημένοι θα μείνουν οι συρμοί του μετρό, καθώς οι εργαζόμενοι στο μέσο θα συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία. Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ, από την έναρξη της βάρδιας έως και τις 9:00 το πρωί και από τις 9:00 το βράδυ έως και τη λήξη της βάρδιας. Ηλεκτρικός και Τραμ δεν θα λειτουργούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10.00 π.μ. και από 4.00 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας. Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα τρένα του ΟΣΕ καθώς και του Προαστιακού λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) στη γενική απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κανονικά εκτελούνται μόνο τα δρομολόγια των πλοίων για τον Αργοσαρωνικό.

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν κατά τόπους τα 8 ως 9 μποφόρ.

Από τον Πειραιά δεν θα εκτελεστεί το πρωινό δρομολόγιο του Blue Star 2 (07:25) για Πάρο-Νάξο-Ίο-Θήρα και του Blue Star Paros (07:30) για Σύρο-Τήνο-Μύκονο.

Σε ισχύ έχει τεθεί απαγόρευση απόπλου από το λιμάνι της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τον Αργοσαρωνικό. Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία, προκειμένου να ενημερώνονται για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις δρομολόγιων.

Πλοίο παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους στο λιμάνι του Πειραιά

Εξάλλου από τους ισχυρούς ανέμους παρασύρθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στη θαλάσσια περιοχή νότια-νοτιοανατολικά της εισόδου του λιμανιού του Πειραιά το αγκυροβολημένο παροπλισμένο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Παναγιά Αγιάσου. Το πλοίο δεν έχει επιβαίνοντες, ενώ κοντά του έχουν ήδη πλεύσει δύο ρυμουλκά για να συνδράμουν στην ασφαλή πρόσδεση του πλοίου.

Στη θαλάσσια περιοχή, όπου βρίσκεται το παροπλισμένο πλοίο, πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ στελέχη των εταιρειών ρυμούλκησης ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το πλοίο θα μπορέσει να δεθεί και να ρυμουλκηθεί σε ασφαλές σημείο του λιμανιού, αφού εξασθενήσουν οι άνεμοι. Σύμφωνα με την ΕΜΥ σταδιακή εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από το μεσημέρι και από τα δυτικά.

Το πλοίο «Καπετάν Χρήστος» που μεταφέρει από το Ηράκλειο τους 410 τόνους εκρηκτικών. Μόλις κοπάσουν οι θυελλώδεις άνεμοι θα «δέσει» 
Στον Θερμαϊκό Κόλπο αγκυροβόλησε, πριν από λίγη ώρα, το φορτηγό πλοίο «Καπετάν Χρήστος», το οποίο μεταφέρει τους 410 τόνους εκρηκτικών που παρέμειναν για μία εβδομάδα στο λιμάνι του Ηρακλείου, μετά την κατάσχεση του πλοίου «Andromeda».

Το ελληνικής σημαίας «Καπετάν Χρήστος», το οποίο είναι πιστοποιημένο για μεταφορές επικίνδυνων και εύφλεκτων φορτίων, έφτασε γύρω στις 8 το πρωί στη Θεσσαλονίκη, αλλά λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή παραμένει μέχρι αυτή την ώρα στο κεντρικό αγκυροβόλι.

Μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες θα κατευθυνθεί σε σημείο εντός του λιμανιού, όπου και θα «δέσει» προκειμένου να ξεκινήσει η μεταφόρτωση των εκρηκτικών σε οχήματα. Τελικός προορισμός των εκρηκτικών φέρεται να είναι στρατόπεδο των Σερρών.