Δεν σταματούν τα δημόσια «καρφιά» του αφεντικού της Ryanair

Δεν σταματούν τα δημόσια «καρφιά» του αφεντικού της Ryanair
epa05516595 CEO of Irish discount airline company Ryanair, Michael O'Leary poses for a photograph after speaking at a press conference in London, Britain, 31 August 2016. Ryanair have launched their London summer 2017 schedule, with 2 new routes to Strasburg and Faro, and more flights to Sofia and Nuremburg, which will deliver 23.6m customers per annum and support 18,000 jobs at London Stansted, London Gatwick and London Luton airports. EPA/HANNAH MCKAY

Αφορμή, για μια ακόμη φορά, το Brexit.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair Μάικλ Ο’Λίρι είναι πεπεισμένος ότι “μέσα στα επόμενα δύο χρόνια” οι υποστηρικτές του Brexit θα αλλάξουν άποψη για την απόφαση αυτή την οποία χαρακτήρισε “την πιο ηλίθια” που έχουν λάβει ποτέ οι Βρετανοί.

“Εξακολουθώ να πιστεύω ότι σε δύο χρόνια, όταν οι Βρετανοί θα αντιληφθούν ότι οι υποστηρικτές του Brexit τους είπαν ψέματα, θα αλλάξουν άποψη”, σχολίασε ο Ο’Λίρι στο περιθώριο της συνόδου της Συμμαχίας για την Ευρώπη (A4E), του οργανισμού των ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών στον οποίο μετέχει η Ryanair.

“Πιστεύω ότι θα αναθεωρήσουν την απόφασή τους”, συνέχισε. “Οι υπερασπιστές του Brexit είπαν ψέματα όταν δήλωναν: μπορούμε να φύγουμε από την ενιαία αγορά, δεν θ’ αλλάξει τίποτα. Βλακείες. Θα αλλάξουν πολλά” πρόσθεσε.

Οι Βρετανοί βουλευτές, έπειτα από τριήμερη συζήτηση, αναμένεται να υιοθετήσουν σήμερα, σε πρώτη ανάγνωση, το νομοσχέδιο που δίνει στην πρωθυπουργό Τερέζα Μέι την εξουσία να ξεκινήσει τη διαδικασία του διαζυγίου με την ΕΕ, επτάμισι μήνες μετά το δημοψήφισμα για το Brexit.