Δεν θα απονεμηθεί βραβείο Emmy στον Κέβιν Σπέισι μετά τις σοκαριστικές αποκαλύψεις

Δεν θα απονεμηθεί βραβείο Emmy στον Κέβιν Σπέισι μετά τις σοκαριστικές αποκαλύψεις
epa04640660 US actor Kevin Spacey delivers a speech after receiving a Golden Camera award category 'Best Actor International' at the 50th annual Goldene Kamera (Golden Camera) film and television award ceremony in Hamburg, Germany, 27 February 2015. EPA/CHRISTIAN CHARISIUS / POOL

Μετά τη Netflix και η Διεθνής Τηλεοπτική Ακαδημία «τιμωρεί» τον διάσημο ηθοποιό που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκου.

Η Διεθνής Τηλεοπτική Ακαδημία έλαβε σήμερα τελικά την απόφαση να μην απονείμει Ειδικό Βραβείο Emmy στον γνωστό ηθοποιό Κέβιν Σπέισι,  μετά την καταγγελία του επίσης ηθοποιού Άντονι Ραπ, σύμφωνα με την οποία, το 1986, όταν ο ίδιος ήταν 14 ετών είχε δεχτεί σεξουαλική επίθεση από τον ηθοποιό σε πάρτι στο διαμέρισμά του.

Η Ακαδημία επρόκειτο να απονείμει το ειδικό βραβείο στον ταλαντούχο ηθοποιό στην τελετή που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Νοεμβρίου. Το βραβείο απονέμεται διαχρονικά σε όσους με τα «δημιουργικά επιτεύγματά τους έχουν συνεισφέρει στη ποιότητα της τηλεοπτικής παραγωγής παγκοσμίως», ενώ ανάμεσα στους προγενέστερους βραβευθέντες ήταν οι Steven Spielberg, Downton Abbey, Julian Fellowes και Simon Cowell.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη δημοσιότητα που έλαβαν οι αποκαλύψεις για τη συμπεριφορά του διάσημου ηθοποιού, η Netflix ανακοίνωσε το τέλος της σειράς «House of Cards» μετά την προβολή της έκτης σεζόν τον Ιούνιο του 2018.