Δεν θα πιστέψετε από πού προέρχεται το κορυφαίο ουίσκι του κόσμου

Δεν θα πιστέψετε από πού προέρχεται το κορυφαίο ουίσκι του κόσμου

Το Kavalan Solist Vinho Barrique κατέκτησε τον τίτλο του κορυφαίου malt ουίσκι της χρονιάς, αφήνοντας έκπληκτους τους κριτές των World Whiskies Awards.

Το Kavalan Solist Vinho Barrique είναι και επίσημα το κορυφαίο malt ουίσκι της χρονιάς, σύμφωνα με τα βραβεία World Whiskies Awards.

Ωστόσο, στο άκουσμα της χώρα προέλευσης του νέου νικητή οι περισσότεροι θα νιώσουν έκπληξη. Δεν προέρχεται, άλλωστε, ούτε από τη Σκωτία, ούτε την Αμερική, ούτε από κάποια άλλη γνωστή παραγωγό χώρα. Το Kavalan Solist παράγεται στην Ταϊβάν, από το αποστακτήριο της King Car στην επαρχία Yilan.

Οι κριτές βρήκαν το νέο malt «εκπληκτικά ομαλό στον ουρανίσκο» και πρόσθεσαν πως μοιάζει σα «να εκχύθηκε σοκολάτα γάλακτος στο Bourbon». Με πλούσια γεύση και αρώματα, που ξεκινά κρεμώδες και καθώς ξεπλένεται στο στόμα αφήνει μια αίσθηση ζεστής πικρής ζάχαρης στον οισοφάγο, ανάμικτης με ένα μικροσκοπικό ίχνος πίκρας.

Στα αμερικανικά δρύινα βαρέλια της King Car, όπου το malt αφήνεται να παλιώσει, αποθηκεύονταν αρχικά κόκκινα και λευκά κρασιά. Ως αποστακτήριο άρχισε να λειτουργεί πριν από μια δεκαετία. Στα χρόνια της λειτουργίας του έλαβε μια πληθώρα βραβείων που το κατέδειξαν ως ένα από τα κορυφαία αποστακτήρια single-malt ουισκιών στον κόσμο.

Το 2012 συμπεριληφθεί στη Jim Murray’s Whisky Bible, χαρακτηρίζοντας το Kavalan’s Solist Fino Sherry Cask ως το «νέο ουίσκι της χρονιάς.»