Δεν θα πιστεύετε πόσο μπόνους πήρε ο Τιμ Κουκ το 2017

Δεν θα πιστεύετε πόσο μπόνους πήρε ο Τιμ Κουκ το 2017
Apple CEO Tim Cook holds an iPad during a presentation at Apple headquarters in Cupertino, California October 16, 2014. REUTERS/Robert Galbraith (UNITED STATES - Tags: SCIENCE TECHNOLOGY BUSINESS) - RTR4AGWE Photo:

Η αύξηση έφτασε το 74%....

Ο CEO της Apple, Τιμ Κουκ, κατάφερε να αυξήσει κατά 74% το ετήσιο μπόνους του το 2017 καθώς η εταιρεία πέτυχε καλύτερες επιδόσεις σε έσοδα και κέρδη.

Το μπόνους του έφτασε τα 9,33 εκατ. δολάρια, ενώ ο μισθός του τα 3,06 εκατ. δολάρια. Αν σε αυτά προσθέσουμε και τα 89,2 εκατ. δολάρια από τις μετοχές του, τότε η συνολική του αμοιβή για το έτος φτάνει τα 102 εκατ. δολάρια.

Πέρυσι ο 57χρονος επικεφαλής της μεγαλύτερης εταιρείας τεχνολογίας έλαβε συνολικά 145 εκατ. δολ.

Οι μετοχές της Apple είχαν απόδοση 39% για το 2017, απόδοση σχεδόν διπλάσια από το μέσο του δείκτη S&P 500.

Η εταιρεία για το οικονομικό – εορταστικό τρίμηνο προβλέπει πως θα κάνει τζίρο μεταξύ 84 και 87 δις δολαρίων.

Τα πέντε κορυφαία στελέχη του πήραν έκαστος μπόνους 3,11 εκατ. δολ. ανεβάζοντας τις συνολικές τους απολαβές σε 24,2 εκατ. δολ., συμπεριλαμβανομένων μισθών και μπόνους σε μετοχές.

Η αποζημίωση σε μετοχές αποτελείται αφενός από μετοχές που εξαρτώνται αποκλειστικά από την απασχόληση των στελεχών και αφετέρου από μετοχές που συνδέονται με την απόδοση της Apple σε σύγκριση με άλλες εταιρείες του δείκτη S&P 500.

Η Apple έχει αυξήσει το ποσοστό των μετοχών στα μπόνους που αποδίδει στα στελέχη της, αυξάνοντας έτσι τα πιθανά μελλοντικά τους κέρδη αν η εταιρεία ξεπεράσει τους άλλους ομότιμους τίτλους του S&P 500. Η ιστορία έχει αποδείξει στο παρελθόν, ότι αυτή θα μπορούσε να είναι μια καλή συμφωνία για τα στελέχη της Apple.