Δένδιας: «Στην Ελλάδα δεν υπάρχει χώρος για εγκληματικές οργανώσεις»

Δένδιας: «Στην Ελλάδα δεν υπάρχει χώρος για εγκληματικές οργανώσεις»

Δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη μετά το μπαράζ συλλήψεων Χρυσαυγιτών.

Σαφείς διαβεβαιώσεις για τη συνέχιση των ερευνών με στόχο την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, έδωσε πριν λίγο ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας.

Όπως επεσήμανε, απευθυνόμενος προς εκπροσώπους του Τύπου, η σημερινή ημέρα είναι ιστορική, τονίζοντας ότι το κράτος Δικαίου δεν είναι ανήμπορο.

«Στην Ελλάδα δεν υπάρχει χώρος για εγκληματικές οργανώσεις» είπε και εξέφρασε βαθειά ευγνωμοσύνη και σεβασμό στην Ελληνική Δικαιοσύνη και την Αστυνομία.

Διαβάστε ακόμη: Συλλήψεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Όπως ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛΑΣ Χρήστο Παρθένη, μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 20 άτομα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, από τα 32 που περιλαμβάνονται στην παραγγελία που έδωσε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Βουρλιώτης στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Αναλυτικά, πρόκειται για τον γγ της Χ.Α. Νικόλαο Μιχαλολιάκο, ο οποίος συνελήφθη στο σπίτι του στην Πεύκη και τους βουλευτές Η. Κασιδιάρη, Ι. Λαγός, καθώς και τους βουλευτές Η. Παναγιώταρο και Ν. Μίχος, οι οποίοι εμφανίστηκαν αυτοβούλως και συνελήφθησαν. Επίσης, έχουν συλληφθεί σε διάφορες περιοχές της Αττικής 13 στελέχη της Χρυσής Αυγής, μεταξύ των οποίων και ο υπεύθυνος της Τ.Ο. Νίκαιας Γ. Πατέλης, καθώς και ο ειδικός φρουρός της ΔΙΑΣ Πειραιά και η ανθυπαστυνόμος που υπηρετεί στην Ασφάλεια Πειραιά.

Διαβάστε ακόμη: Το πόρισμα που «καίει» την Χρυσή Αυγή

Εκτός από τα όπλα, τα χρήματα και τα άλλα ευρήματα στην οικία του Ν. Μιχαλολιάκου, στο σπίτι της ανθυπαστυνόμου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων ένα υπηρεσιακό πιστόλι με γεμιστήρα, ένα περίστροφο εκτόξευσης φωτοβολίδων, ένα πιστόλι ρέπλικα, ένα μαχαίρι με σιδερογροθιά, μια συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (τέϊζερ) 4 μαχαίρια – πεταλούδα, 4 σουγιάδες, 3 σιδερογροθιές, 2 χατζάρες, 20 φυσιγγίου πολεμικού τυφεκίου G-3, 4 καπνογόνα, δεκάδες κροτίδες και ένα δελτίο υποστηρικτή της Χρυσής Αυγής.

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας είναι σε πλήρη εξέλιξη για τη σύλληψη του βουλευτή Χρήστου Παππά και των υπολοίπων 11 ατόμων που διαφεύγουν. Με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, ο ειδικός φρουρός και η ανθυπαστυνόμος που συνελήφθησαν τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και σε βάρος διατάχθηκε ΕΔΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφία: Άλκης Κωνσταντινίδης