ΔΕΠA: Ανοίγει το πρώτο πρατήριο φυσικού αερίου στα Ιωάννινα

ΔΕΠA: Ανοίγει το πρώτο πρατήριο φυσικού αερίου στα Ιωάννινα
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Θα λειτουργήσει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2017.

Το πρώτο πρατήριο φυσικού αερίου για οχήματα επαγγελματικής και ιδιωτικής χρήσης θα λειτουργήσει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2017 στα Ιωάννινα η ΔΕΠΑ σε συνεργασία με το Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων.

Οι δύο πλευρές υπέγραψαν στις 24 Ιανουαρίου Εμπορική Συμφωνία καθώς και Συμφωνητικό Ανάπτυξης του Έργου το οποίο χαρακτηρίζεται πρωτοποριακό για την Ελλάδα, καθώς, όπως επισημαίνει η ΔΕΠΑ:

• Θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά η πλέον σύγχρονη τεχνολογία για την οδική μεταφορά Φ.Α. στην Ήπειρο, επειδή η περιοχή αυτή δεν είναι συνδεδεμένη με το Εθνικό Σύστημα Αγωγού Φ.Α.

• Το νέο πρατήριο της ΔΕΠΑ θα προσφέρει φτηνό εναλλακτικό καύσιμο στους επαγγελματίες, αυξάνοντας την ανταγωνιστικότητα στον τομέα των μεταφορών. Παρέχει επίσης περιβαλλοντικά οφέλη στο αστικό και περιαστικό περιβάλλον και θα δημιουργήσει πολλαπλές ευκαιρίες για νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες και απασχόληση στην περιοχή.

• Το άνοιγμα του πρατηρίου CNG (συμπιεσμένο φυσικό αέριο) στα Ιωάννινα θα προσφέρει τεχνογνωσία και θα αξιοποιήσει επιχειρησιακές συνέργειες, έτσι ώστε να επιτευχθεί η προμήθεια με Φ.Α. σε βιομηχανικούς και εμπορικούς πελάτες της ευρύτερης περιοχής.