Der Spiegel: Κύριε Τσίπρα, η διπλωματία δεν γίνεται έτσι!

Der Spiegel: Κύριε Τσίπρα, η διπλωματία δεν γίνεται έτσι!

Ανορθόδοξη η διπλωματία του Έλληνα πρωθυπουργού για το γερμανικό περιοδικό. 

«Με μία επίσκεψη στη Μόσχα ο Έλληνας πρωθυπουργός αναζητάει νέους συμμάχους. Αυτό είναι δικαίωμά του. Αλλά για να χτίσει αυτές τις επαφές απειλεί την υπόλοιπη Ευρώπη βλάπτοντας την Ε.Ε. και την Ελλάδα», γράφει σημερινό δημοσίευμα που φιλοξενείται στην ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel».

«Η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί αυτή τη στιγμή να εφαρμόσει ένα περίεργο μείγμα δύο διπλωματικών οδών: από τη μία πλευρά βασίζεται στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη προβάλλοντας ένα ηθικό επιχείρημα-όπως με την επαναφορά αξιώσεων για τις γερμανικές αποζημιώσεις. Από την άλλη πλευρά, ακολουθεί μία τακτική απειλών –με μικρή διάρκεια ζωής- όπως οι πρόσφατες δηλώσεις σχετικά με την αποπληρωμή των δόσεων του ΔΝΤ. Αν αλληλεγγύη σημαίνει τρυφερότητας, τότε η συμπεριφορά του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησής του είναι σαν αυτή των χούλιγκανς», σημειώνει το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού.

Παράλληλα, το δημοσίευμα του «Der Spiegel» σχολιάζει: «Κάτι ακόμη λιγότερο κατανοητό: η ελληνική κυβέρνηση οργάνωσε επίσκεψη στη Ρωσία ως μία απειλητική χειρονομία προς τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση . Ο Τσίπρας ονειρεύεται ένα «όμορφο μέλλον» με τη Ρωσία αναφέροντας – μεταξύ άλλων- την κοινή αντίσταση ενάντια στη χιτλερική Γερμανία».