Deutsche Telecom: Θα επενδύσει 1,2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα

Deutsche Telecom: Θα επενδύσει 1,2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα

Ο CEO της γερμανικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών ήρθε στην Αθήνα και συναντήθηκε με τον Αντώνη Σαμαρά. 

Πρόσθετες επενδύσεις ύψους 1,2 δισ. ευρώ σχεδιάζει να κάνει στην Ελλάδα η Deutsche Telekom την επόμενη τετραετία. Αυτό ανακοίνωσε σε ομιλία του προς τους εργαζόμενους του ΟΤΕ ο CEO του ομίλου της, Timotheus Hοttges, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Κατά την πρώτη του επίσκεψη σε θυγατρική της DT εκτός Γερμανίας, από την ανάληψη των καθηκόντων του στις αρχές του έτους, απευθυνόμενους σε περίπου 400 υπαλλήλους του ΟΤΕ, σημείωσε ότι ο οργανισμός στέκεται σταθερά στα δυο του πόδια.

Η ελληνική θυγατρική είναι ανεξάρτητη και δεν επαφίεται σε χρηματοδότηση από τον όμιλο, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Hοttges. Ο επικεφαλής της DT σημείωσε ότι κατά την προηγούμενη χρονιά, ο ΟΤΕ ενδυνάμωσε τη θέση του στην αγορά της κινητής και διατήρησε τη θέση του στο σταθερό δίκτυο.

Διαβάστε ακόμη: Evernote και στην Ελλάδα από την Deutsche Telekom

Ο κ. Hοttges ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον επικεφαλής του ΟΤΕ Μιχάλη Τσαμάζ και τους υπαλλήλους για όσα πέτυχαν και τους κάλεσε να δουλέψουν όλοι μαζί για την ανάδειξη του ομίλου της Deutsche Telekom στον ηγετικό πάροχο τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη, με τον ΟΤΕ να συμμετέχει στη διαδικασία αυτή ως ακρογωνιαίος λίθος. «Η Ελλάδα συνολικά αξίζει πολύ σεβασμό για την ουσιαστική πρόοδο και την αναδιάρθρωση της οικονομίας της που πέτυχε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, είπε ο κ. Hοttges ο οποίος κλείνοντας, έκανε αναφορά στα 2 δισ. ευρώ που έχει επενδύσει τα τελευταία χρόνια η DT στην ελληνική αγορά, αλλά και στις επενδύσεις ύψους 1,2 δισ. ευρώ που σχεδιάζει για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, οι οποίες, τόνισε, θα έχουν και θετική επίπτωση στην αγορά εργασίας.

Σημειώνεται ότι τον Σεπτέμβριο είχε επισκεφθεί τον πρωθυπουργό ο επικεφαλής του ΟΤΕ Μ. Τσαμάζ. Στο πλαίσιο της συνάντησης εκείνης ο κ. Τσαμάζ δεσμεύθηκε για επενδύσεις ύψους 1,2 δισ. ευρώ τις οποίες σχεδιάζει ο όμιλος ΟΤΕ να υλοποιήσει στην Ελλάδα την επόμενη τετραετία και οι οποίες θα προστεθούν στα 2 και πλέον δισ. ευρώ που έχουν επενδυθεί από τον όμιλο την τελευταία πενταετία.

Η Claudia Nemat, υπεύθυνη Ευρώπης και Τεχνολογίας της DT, η οποία σημείωσε ότι το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του δανεισμού έχει μειώσει σημαντικά το χρέος και προσέθεσε ότι η ανάπτυξη της εταιρίας έχει θετική αποτίμηση από τις κεφαλαιαγορές.

Διαβάστε επίσης: Ο CEO του ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ, σε πρώτο πρόσωπο, αποκλειστικά στο FortuneGreece.com

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό
Ο CEO της γερμανικής εταιρείας συναντήθηκε το απόγευμα με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον ενημέρωσε για τη στρατηγική που εφαρμόζει ο Όμιλος Deutsche Telekom για την ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιών σε διεθνές επίπεδο, καθώς και για τα σχέδια περαιτέρω ανάπτυξης του Ομίλου ΟΤΕ στην Ελλάδα με την υλοποίηση επενδύσεων 1,2 δισ. ευρώ τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Εκτενώς συζητήθηκε και ο επιτυχής μετασχηματισμός του ΟΤΕ από πρώην κρατικό μονοπώλιο σε μια ανταγωνιστική εταιρεία υψηλών επιδόσεων, καθώς και οι 1.000 νέες θέσεις εργασίας που δημιούργησε ο ΟΤΕ μέσα σε 12 μήνες, σε συνέχεια των επιτυχημένων προγραμμάτων οικειοθελούς αποχώρησης που πραγματοποίησε.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η έμπρακτη εμπιστοσύνη που καταδεικνύει στην ελληνική οικονομία ένας μεγάλος, διεθνής Όμιλος, όπως η Deutsche Telekom έρχεται σε μία περίοδο που δίνεται μεγάλη έμφαση στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας. «Επενδύσεις σαν αυτές της Deutsche Telekom και του ΟΤΕ στην Ελλάδα πάνε τη χώρα μπροστά, δημιουργώντας τις υποδομές για τη νέα ψηφιακή εποχή. Η επένδυση στις νέες τεχνολογίες και στην καινοτομία είναι ψηλά στην ατζέντα της Κυβέρνησης, ως κινητήρια δύναμη για την προώθηση της επιχειρηματικότητας και για την προσέλκυση πρωτογενών και δευτερογενών επενδύσεων» τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Από την πλευρά του ο κ. Hοttges υπογράμμισε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησής είχε την ευκαιρία να επιβεβαιώσει στον Έλληνα πρωθυπουργό την αταλάντευτη εμπιστοσύνη της Deutsche Telekom στις προοπτικές του Ομίλου ΟΤΕ και της χώρας.

Τελευταία Ενημέρωση: 20:30