Διακοπές επιλεγμένες από το… υποσυνείδητο σας!

Διακοπές επιλεγμένες από το… υποσυνείδητο σας!
epa05151442 (FILE) A file photo dated 01 June 2014 showing the cruise ship 'Mein Schiff 3' (lit: My Ship 3) with logo of the TUI travel group at its funnel, Hamburg, Germany. Reports state Europe's largest travel company on 09 February 2016 saying they have been hit by lower bookings for summer holidays in Turkey, with bookings suffering of a 40 per cent drop, mainly because of security concerns. The company also said they are suffering from lower sales of north Africa holidays. The company still expects to reach the expected 10 per cent growth in profit for full year. EPA/CHRISTIAN CHARISIUS Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η TUI πάει ένα βήμα παρά πέρα την εμπειρία των “ψαγμένων” ταξιδιωτών και εκείνων που δεν ξέρουν τι θέλουν.

 

Μια καινοτόμα υπηρεσία που εγγυάται αξέχαστες διακοπές ακόμα και στους πιο αναποφάσιστους τουρίστες, έρχεται από την TUI ξαφνιάζοντας όσους δραστηριοποιούνται στην παγκόσμια τουριστική βιομηχανία. Με δεδομένο ότι ο ανταγωνισμός είναι υψηλός και αναγκάζει τις περισσότερες αεροπορικές και τα ξενοδοχεία να συμπιέσουν δραματικά τα κόστη προκειμένου να πετύχουν μεγαλύτερους όγκους πωλήσεων, οι επαγγελματίες του κλάδου βασίζουν την υπεροχή τους στην ικανότητά τους να μεγιστοποιούν την εμπειρία του πελάτη.

Αξιοποιώντας τα νέα τεχνολογικά εργαλεία η TUI επιχειρεί να εξατομικεύσει  τον τρόπο με τον οποίο κάποιος οργανώνει τις διακοπές του επιστρατεύοντας το … υποσυνείδητό του. Όσο και αν σας ακούγεται παράξενο τα πράγματα οδεύουν σε καταστάσεις αρκετά πρωτόγνωρες τόσο για τους ταξιδιώτες όσο και για τις ίδιες της εταιρείες που έχουν καταγράψει αρκετά χιλιόμετρα στη βιομηχανία του τουρισμού.

Μια συσκευή αναγνώρισης προσώπου θα κάνει όλη τη δουλειά και θα αποφασίσει για λογαριασμό σας ποιο είδος διακοπών σας ταιριάζει. Η διαδικασία είναι απλή. Ο υποψήφιος ταξιδιώτης κάθεται σε μια καρέκλα που έχει το σχήμα του λογότυπου της TUI και η εν λόγω συσκευή, χάρη στο εξειδικευμένο λογισμικό της, “διαβάζει” με ακρίβεια το πρόσωπό και αποκρυπτογραφεί όσα βρίσκονται στο υποσυνείδητό του.

Οι κάμερες αιχμαλωτίζουν τις εκφράσεις του προσώπου και βάσει αυτών μετρούν τις αντιδράσεις έκπληξης, χαράς, φόβου και σύγχυσης. Στη συνέχεια ένας αλγόριθμος υπολογίζει κάθε μία από τις αντιδράσεις που καταγράφηκαν και τις μετατρέπει άμεσα σε μια σειρά κινούμενων εικόνων από προορισμούς και εμπειρίες, σχεδιάζοντας τις ιδανικές διακοπές.

Η συσκευή, που φέρει το όνομα Destination U, έκανε το ντεμπούτο της στο Λονδίνο σε εκδήλωση που διοργανώθηκε για το rebranding της εταιρείας, με τη διοίκηση της γνωστής πολυεθνικής να κάνει λόγο για  παγκόσμια καινοτομία στον ταξιδιωτικό κλάδο.

Προς το παρόν βρίσκεται σε λειτουργία μόνο το πρωτότυπο της συσκευής, ενώ στα άμεσα σχέδια είναι η δημιουργία επιπλέον συσκευών σε ελάχιστα τουριστικά γραφεία της TUI στο Ην. Βασίλειο, στρατηγική που θα ακολουθηθεί σταδιακά και σε άλλες αγορές του εξωτερικού.

Σύμφωνα μάλιστα με τον Γενικό Διευθυντή της TUI στο Ην. Βασίλειο,  Nick Longman, η φιλοδοξία της εταιρείας είναι να καταφέρει να δημιουργήσει τόσο εξατομικευμένα πακέτα διακοπών που στην πραγματικότητα εκείνα θα επιλέγουν τους πελάτες τους και όχι το αντίθετο! Για το λόγο αυτό γίνονται διαρκώς επενδύσεις ώστε η  τεχνολογία να αγγίξει τα επίπεδα της τελειότητας και να είναι σε θέση να μεταφέρει τους ανθρώπους στον “δικο τους” προορισμό.