Διαψεύδει η πλευρά Σαββίδη για αποχώρηση από Mega

Διαψεύδει η πλευρά Σαββίδη για αποχώρηση από Mega

Τι συμβαίνει με τον Ρώσο επιχειρηματία και τη συμμετοχή του στο κανάλι.

Επίσημες πηγές από το περιβάλλον του Ιβάν Σαββίδη διαψεύδουν πως ο επιχειρηματίας αποχωρεί από το Mega, όπως δημοσιεύτηκε πριν λίγες ώρες.  Υψηλόβαθμο στέλεχος στον όμιλο Σαββίδη τονίζει πως ο ομογενής επιχειρηματίας θα είναι κοντά σε οποιαδήποτε κίνηση για τη βιωσιμότητα του καναλιού.

Ωστόσο οι συνομιλίες θα γίνονται ανάμεσα στο Μega και την εταιρεία ΕΛΝΟΒΟ, η οποία είναι κοντά στον όμιλο Σαββίδη, καθώς έχουν κατά καιρούς συνεργαστεί.

Υπενθυμίζεται εξάλλου πως στις 21.8.2017 η μέτοχος εταιρεία με την επωνυμία DIMERA MEDIA INVESTMENTS LTD μεταβίβασε το σύνολο των μετοχών της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. που κατείχε (19.791.879 μετοχές με ισάριθμες ψήφους, αντιστοιχούσες σε ποσοστό 19,63% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας), με εξωχρηματιστηριακή σύμβαση που καταρτίσθηκε την 18.8.2017.

Την ίδια στιγμή, οι διαπραγματεύσεις για το μέλλον του Μega βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο και μέχρι το τέλος του μήνα το τοπίο θα έχει ξεκαθαρίσει.

Οι βασικοί μέτοχοι του Μεγάλου Καναλιού, δηλαδή η οικογένεια Βαρδινογιάννη και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, έκαναν νέα πρόταση στις πιστώτριες τράπεζες για τον διακανονισμό του χρέους και την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, πρόταση που παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι έχει πάρα πολλές πιθανότητες να γίνει αποδεκτή από τις τράπεζες. Σε αντίθετη περίπτωση, σχολιάζουν οι ίδιες πηγές, δημιουργούνται υποψίες για πιέσεις που ασκήθηκαν στις τράπεζες να απορρίψουν την πρόταση.

Εφόσον η πρόταση των μετόχων του Μega γίνει δεκτή, τότε οι εξελίξεις θα «τρέξουν» και το κανάλι θα βγει και πάλι στον αέρα εντός του 2018.