Διαψεύδει και το υπουργείο Οικονομικών τις διαρροές για την κατάργηση των περικοπών στις συντάξεις

Διαψεύδει και το υπουργείο Οικονομικών τις διαρροές για την κατάργηση των περικοπών στις συντάξεις
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Είναι πλέον φανερό ότι τα πάντα είναι στον αέρα και η είδηση που κυκλοφόρησε το πρωί δεν έχει βάση αυτή τη στιγμή.

Το δημοσίευμα του Reuters αλλά και την επίσημη διάψευση της Κομισιόν στη σημερινή διαρροή Ευρωπαίου αξιωματούχου περί συμφωνίας Ελλάδας – θεσμών για την κατάργηση των περικοπών στις συντάξεις, επιβεβαίωσε και το υπουργείο Οικονομικών

Κορυφαίος αξιωματούχος του ΥΠΟΙΚ, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ανέφερε ότι «δεν μπορεί να είναι αλήθεια (σ.σ. το δημοσίευμα), γιατί αυτό το πράγμα (σ.σ. η αναβολή ή όχι του μέτρου της περικοπής των συντάξεων) δεν αποφασίζεται εδώ στην Αθήνα, σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων».

Ως προς την πορεία της διαπραγμάτευσης αυτή την εβδομάδα, η ίδια πηγή σημείωσε πως κατά τις διαπραγματεύσεις αυτής της φάσης υπήρξε κάποια πρόοδος -σχεδόν συμφωνία- στο δημοσιονομικό κόστος των εξαγγελιών Τσίπρα στη ΔΕΘ, προσθέτοντας ότι υπάρχουν μόνο κάποιες μικροαποκλίσεις.

Ο ίδιο αξιωματούχος ανέφερε ότι δεν είναι «κλειδωμένα» τα μέτρα που θα εφαρμοστούν το 2019, τονίζοντας ότι η ελληνική πλευρά έχει βέβαια κάποια προτίμηση στα μέτρα που θα ήθελε να εφαρμοστούν, αλλά όλα θα είναι σε συνάρτηση με τον δημοσιονομικό χώρο που θα συμφωνηθεί.