Διαβάστε ολόκληρο το βιβλίο του Harry Potter μέσα σε μία ώρα

Διαβάστε ολόκληρο το βιβλίο του Harry Potter μέσα σε μία ώρα

Ένα νέο application υπόσχεται να σε βοηθήσει να διαβάζεις έως και 100 λέξεις το λεπτό. 

Τα βιβλία του Harry Potter έχουν πουλήσει περισσότερα από 450 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο, τοποθετώντας στο στη λίστα των πιο πολυδιαβασμένων βιβλίων. Πόσο εύκολο είναι όμως να διαβάσεις ένα βιβλίο 400 σελίδων; Σε μια καθημερινότητα που συνεχώς τρέχει και μετά βίας προλαβαίνουμε τις βασικές μας υποχρεώσεις, ποιος διαθέτει τον απαραίτητο χρόνο ώστε να διαβάσει έναν τέτοιο όγκο σελίδων;

Διαβάστε ακόμα: Τα πολυτιμότερα βιβλία του κόσμου

Επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως ένα μεγάλο μέρος του χρόνου ανάγνωσης χάνεται λόγω της κίνησης των ματιών που κινούνται κατά μήκος των γραμμών του βιβλίου. Αυτό το πρόβλημα ήρθε να διορθώσει η Spritz, λανσάροντας ένα application που θα σου επιτρέπει να διαβάζεις μέχρι και 1000 λέξεις το λεπτό, τη στιγμή που ένας φοιτητής μπορεί να διαβάσει κατά μέσο όρο maximum 400 λέξεις.

Διαβάστε ακόμα: Μια βιβλιοθήκη χωρίς βιβλία!

Το μυστικό βρίσκεται στην τοποθέτησή των λέξεων στην οθόνη. Δεν αρκεί απλά να είναι κεντραρισμένες, αλλά και να μένουν όσο το δυνατόν πιο κοντά η μια στην άλλη έτσι ώστε να αποφεύγεται η κίνηση των ματιών, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα ένα βιβλίο του Harry Potter να μπορεί να διαβαστεί σε περίπου 1,5 ώρα.

250 λεξεις
250 λέξεις το λεπτό