Διευθύνων Σύμβουλος ΟΣΕ: «Υπάρχουν όλες οι εκδοχές στο τραπέζι» για τα αίτια του δυστυχήματος

Διευθύνων Σύμβουλος ΟΣΕ: «Υπάρχουν όλες οι εκδοχές στο τραπέζι» για τα αίτια του δυστυχήματος
Βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας intercity μετά τον εκτροχιασμό της, στα 200 μέτρα πριν τον Σιδηροδρομικό σταθμό Αδένδρου, ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 14 Μαΐου 2017. Σε 75 με 100 ανέρχονται οι επιβάτες που επέβαιναν στην επιβατική αμαξοστοιχία του ΟΣΕ. Δύο νεκροί, τρεις τραυματίες που μεταφέρονται με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, ένας εκ των οποίων διασωληνομένος και ένας τραυματίας που κατευθύνεται στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως, σύμφωνα με πληροφορίες από το Εθνικό Κέντρο 'Αμεσης Βοήθειας της πόλης. Πληροφορίες δε αναφέρουν ότι άλλοι δέκα επιβάτες της επιβατικής αμαξοστοιχίας είναι ελαφρά τραυματισμένοι και πρόκειται να μεταφερθούν στα νοσοκομεία. Προσπάθειες γίνονται ακόμη να απεγκλωβιστούν οι δύο μηχανικοί, ένας άντρας και μια γυναίκα. ΑΠΕ-ΜΠΕ/Pixel/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Η εμπειρία από ανάλογα σιδηροδρομικά δυστυχήματα δείχνει ότι μπορεί να υπήρξε μια αρνητική συγκυρία πολλών παραγόντων, επεσήμανε ο Κ. Πετράκης. 

«Υπάρχουν όλες οι εκδοχές στο τραπέζι» για τα αίτια του σιδηροδρομικού δυστυχήματος του Σαββάτου με τρεις νεκρούς έξω από τη Θεσσαλονίκη επισήμανε  μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Κωνσταντίνος Πετράκης.

Ο κ. Πετράκης αποσαφήνισε ότι η εμπειρία από ανάλογα σιδηροδρομικά δυστυχήματα στο εξωτερικό δείχνει ότι το Σάββατο το βράδυ μπορεί να υπήρξε μια αρνητική συγκυρία πολλών παραγόντων, παράγοντες που αν επενεργούσαν μόνοι τους ήταν απίθανο να προκαλούσαν το δυστύχημα. «Ψάχνουμε να βρούμε τις αιτίες (…) θα αναλύσουμε την κατάσταση» επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ.

Ανακοίνωσε ακόμη ότι ο Οργανισμός εξετάζει την τοποθέτηση καμερών σε σταθερά σημεία των σιδηροδρομικών γραμμών, αλλά και στις μηχανές των αμαξοστοιχιών, που θα εποπτεύουν τη συμπεριφορά του συστήματος. Πρόσθεσε στην συνέντευξη στον ίδιο σταθμό ότι η τοποθέτηση καμερών θέλει πολλή μελέτη, θέλει εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού και το κόστος είναι μεγάλο.

Σημειώνεται ότι το πρώτο πόρισμα της επιτροπής που έχει συσταθεί για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα αναμένεται να κατατεθεί έως την Παρασκευή.