Διεθνές ενδιαφέρον για την τετράχρονη Μαρία

Διεθνές ενδιαφέρον για την τετράχρονη Μαρία

Περισσότερες από 5.000 τηλεφωνικές κλήσεις από Ελλάδα και εξωτερικό έχει δεχθεί το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Περισσότερες από 5.000 τηλεφωνικές κλήσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό έχει δεχθεί από χθες το «Χαμόγελο του Παιδιού» όταν αποκαλύφθηκε η ιστορία του τετράχρονου κοριτσιού που βρέθηκε από αστυνομικούς σε οικισμό Ρομά στα Φάρσαλα, στο πλαίσιο ελέγχου ρουτίνας. Χιλιάδες πολίτες καλούν στη γραμμή SOS την οργάνωση για να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους για τη μικρή Μαρία, αλλά και να βοηθήσουν στις έρευνες με πληροφορίες ή γεγονότα που θεωρούν ότι έχουν σχέση με το μικρό κορίτσι.

Στο μεταξύ η περίπτωση της τετράχρονης έχει προκαλέσει διεθνές ενδιαφέρον. Δεκάδες είναι τα τηλεφωνήματα, που δέχεται η αστυνομία στη Λάρισα, από διεθνή μέσα ενημέρωσης (CNN, SKY NEWS, TIMES και άλλα), αλλά και από πολίτες, που ενδιαφέρονται για το θέμα και για την ταυτότητα της μικρής. Μάλιστα ο όγκος των τηλεφωνημάτων έχει εκπλήξει και τους ίδιους τους αστυνομικούς, καθώς δεν περίμεναν ανταπόκριση αυτού του μεγέθους.

Το ενδιαφέρον των διεθνών μέσων είναι αυξημένο και λόγω του γεγονότος ότι, η περίπτωση της μικρής Μαρίας (όπως δηλώθηκε ότι είναι το όνομα της), έχει αναζωπυρώσει τις ελπίδες για την ανεύρεση και του μικρού Μπεν που εξαφανίστηκε στην Κω πριν 15 χρόνια, αλλά και της μικρής Μαντλίν, που εξαφανίστηκε από τουριστικό θέρετρο στην Πορτογαλία τον Μάιο του 2007.

Η αστυνομία συνεχίζει μεθοδικά τις έρευνες προς όλες τις πιθανές κατευθύνσεις, σε συνεργασία και με διεθνείς οργανισμούς, που ασχολούνται με εξαφανίσεις ανηλίκων παιδιών. Η προσοχή της αστυνομίας στρέφεται τώρα και στο γεγονός ότι τη Δευτέρα, μετά από εντολή του εισαγγελέα, θα δοθούν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες του ζεύγους των αθιγγάνων, που είχαν υπό την κηδεμονία τους, τη μικρή Μαρία, καθώς εκτιμούν ότι η δημοσιοποίηση και των φωτογραφιών αυτών, θα διευκολύνει τη διαδικασία αναγνώρισης.

Την Δευτέρα εξάλλου πρόκειται να απολογηθούν στον ανακριτή οι δυο αθίγγανοι που κρατούνται στην αστυνομία, καθώς μετά την προσαγωγή τους στον εισαγγελέα ζήτησαν και πήραν προθεσμία.