Το «δικαίωμα στη σιωπή» επικαλέστηκε και η Ε. Ζαρούλια

Το «δικαίωμα στη σιωπή» επικαλέστηκε και η Ε. Ζαρούλια

Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες της συζύγου του αρχηγού της Χρυσής Αυγής και του Κ. Μπαρμπαρούση.

Ενώπιον των ανακριτριών βρέθηκαν σήμερα δύο ακόμη βουλευτές της Χρυσής Αυγής, αφού με χθεσινό βούλευμα «ξεπάγωσε» η ανακριτική διαδικασία, την οποία είχε καταφέρει να διακόψει προσωρινά ο Ν. Μιχαλολιάκος.

Ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης και η σύζυγος του αρχηγού του κόμματος, Ελένη Ζαρούλια, εμφανίστηκαν ενώπιον των ανακριτριών της υπόθεσης για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Η Ε. Ζαρούλια παρέδωσε υπόμνημα, στο οποίο αρνείται τις κατηγορίες που της αποδίδονται. Ωστόσο, ενώπιον των ανακριτριών, επικαλέσθηκε το δικαίωμα της σιωπής.

Υπενθυμίζεται ότι οι εφέτες ανακρίτριες με τα κατηγορητήριά τους καταλογίζουν στους βουλευτές του κόμματος ότι γνώριζαν και επικροτούσαν τις παράνομες ενέργειες, όπως ανθρωποκτονίες, απόπειρες ανθρωποκτονιών, στοχοποιημένες επιθέσεις εμπρησμούς κλπ, «καθώς επρόκειτο για δραστηριότητα “κατ΄εφαρμογήν των καταστατικών αρχών και επιδιώξεων της οργάνωσης”».

Ενδεικτικά οι δύο εφέτες περιλαμβάνουν στα κατηγορητήρια, μεταξύ άλλων, τη δολοφονία Φύσσα, τη δολοφονία Λουκμάν, τις απόπειρες ανθρωποκτονιών σε βάρος μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, τις επιθέσεις στους κοινωνικούς χώρους «Αντίπνοια» στα Πετράλωνα και «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη κ.α.

Η κρίση των ανακριτριών και του αρμόδιου εισαγγελέα ως προς την ποινική μεταχείριση των δύο βουλευτών αναμένεται στις 14:00 όσον αφορά την Ελ. Ζαρούλια και στις 15:00 για τον Κ. Μπαρμπαρούση.

«Ήρθα να πω στην κ. Κλάπα πόσο καλό παιδί είμαι και να φύγω», είπε προσερχόμενος ο Κ. Μπαρμπαρούσης στους δημοσιογράφους. Στον βουλευτή, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αποδίδεται εκτός από γνώση των παράνομων ενεργειών της εγκληματικής οργάνωσης και συμμετοχή σε συγκεκριμένες πράξεις, όπως σε επιθέσεις εναντίον αλλοδαπών μικροπωλητών στο Μεσολόγγι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

Σχέση Χρυσής Αυγής-Αστυνομίας «ξεσκεπάζει» μάρτυρας «κλειδί»

«Μονοκομματικό καθεστώς» ο στόχος της Χρυσής Αυγής

«Ξεπαγώνει» η ανάκριση για τη Χρυσή Αυγή

Ντοκουμέντα: Μιχαλολιάκος-Παππάς με τη σβάστικα και το σήμα των SS