Δίκη και για τους φίλους των αδερφών Τσαρνάεφ

Δίκη και για τους φίλους των αδερφών Τσαρνάεφ

Κατηγορούνται πως απέκρυψαν στοιχεία που σχετίζονταν με τις βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστόνη.

Σε δίκη παραπέμφθηκαν σήμερα στις ΗΠΑ δύο φοιτητές από το Καζακστάν με την κατηγορία της «παρεμπόδισης της δικαιοσύνης», καθώς φαίνεται πως απέκρυψαν στοιχεία που σχετίζονταν με τις βομβιστικές επιθέσεις στον μαραθώνιο της Βοστόνης, τον περασμένο Απρίλιο.

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές της Μασαχουσέτης, οι Ντίας Καντιρμπάγεφ και Αζαμάτ Ταζαγιάκοφ, 19 ετών και οι δύο, ήταν φίλοι και συμφοιτητές του Τσετσένου Τζ’όχαρ Τσαρνάεφ, του επιζώντα από τους δύο αδελφούς που θεωρούνται υπεύθυνοι για την επίθεση από την οποία έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι και άλλοι 264 τραυματίστηκαν.

Με βάση το κατηγορητήριο, οι δύο φοιτητές απομάκρυναν ένα σακίδιο που περιείχε πυροτεχνήματα και έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή από το δωμάτιο του Τσαρνάεφ στον φοιτητικό κοιτώνα όπου διέμεναν. Το FBI νωρίτερα είχε δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες του Τζόχαρ και του μεγαλύτερου αδελφού του Τάμερλαν, ζητώντας πληροφορίες για τους βομβιστές.

Οι δύο κατηγορούμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με ποινή κάθειρξης 25 ετών. Ο Ταμερλάν Τσαρνάεφ σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς ενώ ο Τζοχάρ συνελήφθη και αντιμετωπίζει κατηγορίες που επισύρουν τη θανατική ποινή.