Δίμηνη παράταση στο καθεστώς προστασίας της Folli Follie

Δίμηνη παράταση στο καθεστώς προστασίας της Folli Follie

Στη χορήγηση δίμηνης παράτασης στο καθεστώς προστασίας στη Folli Follie, προχώρησε με απόφασή του το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Στη χορήγηση δίμηνης παράτασης στο καθεστώς προστασίας στη Folli Follie, προχώρησε με απόφασή του το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας. Ειδικότερα, με την απόφαση (προσωρινή διαταγή) που εκδόθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, η εταιρεία παραμένει για δυο ακόμη μήνες σε καθεστώς προστασίας και ως τούτου οι πιστωτές της δεν μπορούν να προχωρήσουν σε εκποίηση των περιουσιακών της στοιχείων.

Αντίθετα, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση που εκδόθηκε απορρίφθηκε το σχετικό αίτημα που είχαν καταθέσει τα φυσικά πρόσωπα και συγκεκριμένα η θυγατρική Folli Follie Συμμετοχών και η Αικατερίνη Κουτσολιουτσου.

Της απόφασης είχε προηγηθεί πολύωρη συνεδρίαση του δικαστηρίου που κλήθηκε να εξετάσει αίτηση υπαγωγής της Folli – Follie στο άρθρο 106 τoυ πτωχευτικού κώδικα.

Στο δικαστήριο δόθηκε «μάχη» νομικών επιχειρημάτων με την πλευρά της εταιρίας επιχειρηματολογεί για να πετύχει προστασία από τους πιστωτές ενόψει της κατάρτισης σχεδίου εξυγίανσης και την πλευρά των τραπεζών, του δημοσίου και του ΕΦΚΑ να επιδιώκουν την εκποίηση περιουσιακών στοιχείων της Folli Follie που είχαν χορηγηθεί ως ενέχυρο.