Δημοσιοποιήθηκε η προκήρυξη της πρόσληψης συμβούλου για το 17% της ΔΕΗ

Δημοσιοποιήθηκε η προκήρυξη της πρόσληψης συμβούλου για το 17% της ΔΕΗ

Ο σύμβουλος θα έχει προθεσμία τριών μηνών ώστε να παραδώσει την πρότασή του για την αξιοποίηση του μεριδίου που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ. 

Σύμβουλο για την αξιοποίηση του 17% της ΔΕΗ που κατέχει, αναζητεί το ΤΑΙΠΕΔ και προχώρησε στη σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, ο σύμβουλος θα έχει προθεσμία τριών μηνών για να παραδώσει την πρότασή του. Σημειώνεται ότι, η προκήρυξη των διαγωνισμών επιλογής συμβούλων για τα ποσοστά που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ στις ΔΕΚΟ αποτελεί ένα από τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας με τους θεσμούς και ήδη έχουν προκηρυχθεί διαγωνισμοί για συμβούλους στη ΔΕΠΑ, στην ΕΥΔΑΠ και στην ΕΥΑΘ, ενώ εκκρεμεί η αντίστοιχη προκήρυξη για τα ΕΛΠΕ.

Αγώνας δρόμου

Την επίσπευση των αποκρατικοποιήσεων που έχουν προγραμματισθεί και έχουν για διάφορους λόγους «παγώσει» ζητούν στο αναθεωρημένο Μνημόνιο οι δανειστές, οι οποίοι έθεσαν παράλληλα αυστηρά χρονικά περιθώρια για την υλοποίησή τους.

Μεταξύ άλλων, οι Θεσμοί απαιτούν να προσληφθούν σύμβουλοι για την πώληση των συμμετοχών του ΤΑΙΠΕΔ σε ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ΔΕΠΑ, ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ και Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, ενώ κάνει ιδιαίτερη μνεία στην επίλυση των ζητημάτων που έχουν προκύψει στην υπόθεση του Ελληνικού αλλά και του ΟΛΠ με την αρχαιολογία και ζητά να οριστεί ειδική επιτροπή διαπραγμάτευσης με τους επενδυτές. Στα προαπαιτούμενα που προβλέπει το νέο Μνημόνιο είναι η επέκταση για μια τριετία του χρόνου ζωής του ΤΑΙΠΕΔ, η έγκριση από το ΚΥΣΟΙΠ του σχεδίου ανάπτυξης περιουσιακών στοιχείων του ΤΑΙΠΕΔ, προκήρυξη διαγωνισμού από την Εγνατία Οδό, για την κατασκευή και τον πλήρη εξοπλισμό σταθμών διοδίων, η υιοθέτηση ενός αναθεωρημένου νομοθετικού πλαισίου σχετικά με τη χορήγηση αδειών καζίνο στην περιοχή της Αττικής και τη δρομολόγηση μιας νέας διαδικασίας υποβολής προσφορών για την ιδιωτικοποίηση του 66% του ΔΕΣΦΑ