Δημοσκόπηση GPO: Πέρασε μπροστά η ΝΔ με οριακή διαφορά

Δημοσκόπηση GPO: Πέρασε μπροστά η ΝΔ με οριακή διαφορά

Πρώτος σε δημοφιλία ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με 44,3%.

Μικρό προβάδισμα δίνει δημοσκόπηση της GPO στη ΝΔ για πρώτη φορά ενόψει των εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου.  Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε για τον τηλεοπτικό σταθμό Mega -σε δείγμα 1.000 ατόμων και σε διάστημα από την Δευτέρα έως και το μεσημέρι της Τετάρτης- η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ κατά 0,3%.

Πιο αναλυτικά, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 25,3%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 25%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 5,5%, το ΠΑΣΟΚ με 5,3%, το ΚΚΕ με 5,1%, το Ποτάμι με 4,6% και η Λαϊκή Ενότητα με 4%. Αγώνα για να μπουν στη Βουλή φαίνεται να δίνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, που συγκεντρώνουν 3%, ενώ την είσοδό της στη Βουλή φαίνεται να εξασφαλίζει η Ένωση Κεντρώων, αφού λαμβάνει ποσοστό 3,2%.

Παράλληλα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, πρώτος σε δημοφιλία είναι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με ποσοστό 44,3% έναντι του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος συγκεντρώνει 41,9%.

Στην ερώτηση, πάντως, ποιος μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τη συμφωνία-μνημόνιο, οι πολίτες απάντησαν ο Αλέξης Τσίπρας σε ποσοστό 28,8% και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε ποσοστό 27,1%, ενώ η επιλογή «κανένας από τους δύο» υπερτερεί με ποσοστό 30%.