Η δύναμη του ήλιου στην υπηρεσία του smartphone μας

Η δύναμη του ήλιου στην υπηρεσία του smartphone μας

Πάνω από 50.000 δολάρια έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής ο «έξυπνος» ηλιακός φορτιστής.

Πόσες φορές δεν βρεθήκαμε στη δυσάρεστη θέση να «αποχαιρετάμε» το smartphone μας εξαιτίας της μικρής διάρκειας ζωής της μπαταρίας του; Μπορεί τα «έξυπνα» κινητά να γίνονται συνεχώς «εξυπνότερα», όμως το τίμημα της ενέργειας είναι βαρύ, μιας και η αυτονομία τους αποτελεί σοβαρότατο εμπόδιο.

Λύση σε αυτό το πρόβλημα επιχειρεί να δώσει το StrongVolt, ένα δημιούργημα του Αμερικανού Ian Sells το οποίο φορτίζει μέσω USB τα «διψασμένα» κινητά μας.

Για τη χρηματοδότηση του ηλιακού του φορτιστή στράφηκε στο crowdfunding, με αρχικό στόχο τα 10.000 δολάρια. Το κοινό, όμως, είχε άλλη άποψη μιας και μέσα σε 24 μόλις ώρες έδωσε συνολικά 50.000 δολάρια· και συνεχίζει.

Διαβάστε ακόμη: Μπαταρίες ηλιακής ενέργειας για το σπίτι

Όπως λέει ο Sells, το Strong Volt χρειάστηκε τέσσερα χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί. Έμπνευσή του αποτέλεσε η εμπειρία ενός επαγγελματικού ταξιδιού στην Κίνα το 2009, στο οποίο είδε για πρώτη φορά έναν πρωτότυπο ηλιακό φορτιστή.

Η διαφορά του StrongVolt από τους άλλους ηλιακούς φορτιστές έγκειται στη δυνατότητα του να συνδέεται με όλα τα «έξυπνα» κινητά νέας γενιάς (Apple, Android), σε αντίθεση με την τάση της αγοράς στον συγκεκριμένο τομέα η οποία έχει δώσει μεγαλύτερη βάση στα laptops.

Προτεραιότητα του αποτελεί η επικύρωση της πατέντας του, ενώ τα χρήματα από το crowdfunding θα χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή της πρώτης σειράς ηλιακών φορτιστών.

Δείτε το βίντεο του StrongVolt: