Δύο ημέρες HORECA 2017: Η συμμετοχή από όλη την Ελλάδα και ο μεγάλο αριθμός επισκεπτών

Δύο ημέρες HORECA 2017: Η συμμετοχή από όλη την Ελλάδα και ο μεγάλο αριθμός επισκεπτών

Οι περιοχές και οι κλάδοι με την ισχυρότερη παρουσία στη φετινή έκθεση.

Τις δύο πρώτες μέρες της HORECA 2017, 60.000 επισκέπτες από 30.000 επιχειρήσεις πέρασαν από τα περίπτερα της έκθεσης. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το 25% των επισκεπτών προέρχεται από ξενοδοχεία και μικρά καταλύματα, ενώ το 60% των επισκεπτών προέρχεται από την Περιφέρεια.

Χαρακτηριστικό της απήχησης που έχει η HORECA, είναι ότι υπάρχει αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, αλλά και από κάθε τομέα επιχειρηματικής δραστηριότητας που έχει συνάφεια με τον Τουρισμό και την Εστίαση, όπως φαίνεται στο παρακάτω γράφημα:

Παράλληλα, προκύπτει ποιοτική αναβάθμιση του επισκεπτικού κοινού από την ανάλυση των barcode προσκλήσεων, η οποία επιβεβαιώνεται και από τις συναντήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί ως τώρα στα περίπτερα των εκθετών της HORECA. Με βάση τα στοιχεία από τις barcode προσκλήσεις για τις πρώτες δύο ημέρες της διοργάνωσης, το 60% των επισκεπτών προήλθε από την επαρχία και την Κύπρο. Εκτός από τις περιοχές με μεγάλο ξενοδοχειακό δυναμικό (Νότιο Αιγαίο, Κρήτη, Ιόνια Νησιά, Χαλκιδική), εκπροσωπούνται με σημαντικό μερίδιο μεταξύ του επισκεπτικού κοινού και αναδυόμενοι τουριστικοί προορισμοί, όπως η Πελοπόννησος και η Δυτική Ελλάδα.

Σημαντική είναι και η εκπροσώπηση των επιχειρηματιών και των επαγγελματιών της Φιλοξενίας και της Εστίασης από την περιφέρεια, τόσο από περιοχές με μεγάλο ξενοδοχειακό δυναμικό όσο και από αναδυόμενους τουριστικούς προορισμούς. Η μέχρι στιγμής επεξεργασία των στοιχείων καταδεικνύει το αυξημένο ενδιαφέρον που δείχνουν οι επαγγελματίες της φιλοξενίας για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που παρουσιάζονται στα περίπτερα των εκθετών, καθώς και για τις παράλληλες εκδηλώσεις που απευθύνονται στα στελέχη της Ξενοδοχίας, όπως φαίνεται και στο παρακάτω γράφημα: