Δύο πλοία υψηλών προδιαγραφών μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων απέκτησε η η Capital Liberty Invest

Δύο πλοία υψηλών προδιαγραφών μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων απέκτησε η  η Capital Liberty Invest

Η απόκτηση των δύο πλοίων ήρθε ως αποτέλεσμα της αξιολόγησης πολλών projects σε διάφορους ναυτιλιακούς κλάδους.

Τα δύο πρώτα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων υψηλών προδιαγραφών τύπου feeder που θα τεθούν υπό την τεχνική διαχείριση της Liberty Blue στο Λεερ της Γερμανίας, απέκτησε πρόσφατα η Capital Liberty Invest, η κοινοπραξία της Capital Ship Management και της Liberty One.

Το πρώτο από τα δύο αδελφά πλοία, το Ibrahim Dede (1.878 TEU), το οποίο μετονομάστηκε σε Asterix, παρελήφθη με επιτυχία στις 21 Ιανουαρίου στο λιμάνι του Πειραιά και στη συνέχεια ναυλώθηκε από μία από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως εταιρίες διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων.

Η παραλαβή του δεύτερου σκάφους, Cafer Dede, αναμένεται στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2018. Θα μετονομαστεί σε Apostolos ΙΙ.

Τόσο το Asterix όσο και το Apostolos II, έχουν κατασκευαστεί το 2008 στο ναυπηγείο Sedef στην Κωνσταντινούπολη. Τα πλοία είναι κατασκευασμένα σύμφωνα με υψηλές προδιαγραφές με ελκυστικό προφίλ ταχύτητας, κατανάλωσης και έχουν ήδη εξοπλιστεί με συστήματα επεξεργασίας νερού έρματος.

Η απόκτηση των δύο πλοίων, δώδεκα μήνες μετά την ίδρυση της Capital Liberty Invest, ήρθε ως αποτέλεσμα της αξιολόγησης πολλών projects σε διάφορους ναυτιλιακούς κλάδους και την επιθεώρηση πολλών πλοίων.Τα δύο πρώτα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων υψηλών προδιαγραφών τύπου feeder που θα τεθούν υπό την τεχνική διαχείριση της Liberty Blue στο Λεερ της Γερμανίας, απέκτησε πρόσφατα η Capital Liberty Invest, η κοινοπραξία της Capital Ship Management και της Liberty One.

Σχετικά με την Capital Ship Management Corp.

Η Capital Ship Management Corp. είναι μια ποντοπόρος εταιρεία που προσφέρει υπηρεσίες σε κάθε τομέα της διαχείρισης πλοίων. Το Capital Group διαχειρίζεται σήμερα ένα στόλο αποτελούμενο από 77 πλοία, συμπεριλαμβανομένων 49 δεξαμενόπλοιων (10 VLCCs, 4 Suezmaxes, 8 Aframaxes, 26 MR / Handy δεξαμενόπλοια μεταφοράς προϊόντων και 1 μικρό δεξαμενόπλοιο), 4 σύγχρονα πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου τύπου Capesize, 20 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και 4 πλοία μεταφοράς LNG, με συνολική χωρητικότητα περίπου 8,22 εκατ. τόνων.