Disrupt Greece: Στις 29 Ιουνίου συναντιούνται οι πιο ανατρεπτικές ιδέες

Disrupt Greece: Στις 29 Ιουνίου συναντιούνται οι πιο ανατρεπτικές ιδέες

Την πρωτοβουλία για τον μεγάλο διαγωνισμό καινοτομίας παρουσίασαν Fortune, Industry Disruptors και Παπαστράτος.

Fortune, Industry Disruptors και Παπαστράτος παρουσίασαν σε συνέντευξη τύπου στον πολυχώρο Yolenis τον νέο κύκλο καινοτομίας «Disrupt Greece». Στόχος του μεγάλου διαγωνισμού, που βρίσκεται σε εξέλιξη, είναι η ανάδειξη και ενίσχυση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης που χρειάζεται η ελληνική οικονομία.

Η πρώτη φάση των αιτήσεων ολοκληρώθηκε με τις προτάσεις που κατέθεσαν περισσότερες από 60 εταιρείες και υποψήφιοι επιχειρηματίες στην πλατφόρμα του disruptgreece.gr.

Το «Disrupt Greece» κορυφώνεται στις 29 Ιουνίου με ένα ολοήμερο event στον πολυχώρο «Προορισμός Παπαστράτος». Οι δέκα ομάδες που θα συγκεντρώσουν τη μεγαλύτερη βαθμολογία από την κριτική επιτροπή, θα παρουσιάσουν μπροστά σε κοινό, επιχειρηματίες, επενδυτές, θεσμικούς φορείς, τις επιχειρηματικές τους προτάσεις με στόχο την διάκριση. Οι τρεις πρώτοι νικητές θα κερδίσουν χρηματοδότηση συνολικού ύψους 30.000 ευρώ, ενώ και οι δέκα ομάδες θα λάβουν υπηρεσίες συνολικής αξίας 70.000 ευρώ, που περιλαμβάνουν mentoring, coaching, media training και ευκαιρίες διεθνούς δικτύωσης, σε συνεργασία με κορυφαίους οργανισμούς και φορείς.

Όπως τόνισε η Brand Manager του Fortune, Αναστασία Παρετζόγλου, ο βασικός στόχος του Disrupt Greece είναι να προωθήσει και να στηρίξει έμπρακτα την υγιή επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα. «Γυρνάμε την πλάτη στις κακοδαιμονίες του τόπου και φέρνουμε στο προσκήνιο τις ιδέες, τις εταιρείες, τους ανθρώπους και τις ευκαιρίες που κάνουν τη διαφορά σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία. Κυρίαρχη αποστολή μας είναι να εμπνεύσουμε εκείνους που θέλουν να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους και να πετύχουν» ανέφερε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για ένα πραγματικό «disrupt» στην ελληνική οικονομία και κοινωνία που θα προκύψει από την επιβράβευση των πιο ανατρεπτικών ιδεών.

Ο Πρόεδρος και CEO της mscomm και συν-ιδρυτής των Industry Disruptors – Game Changers, Μιχάλης Στάγκος ανέφερε ότι το Disrupt Greece είναι ένας θεσμός που γεννήθηκε μεσούσης της κρίσης. «Πέντε χρόνια μετά τη δράση των Industry Disruptors, το οικοσύστημα αναπτύσσεται, υπάρχουν νέοι άνθρωποι που είδαν την κρίση ως ευκαιρία, αλλά και σημαντικά exits εταιρειών που πουλήθηκαν στο εξωτερικό».

Πρόσθεσε δε, πως πλέον η αγορά επιτάσσει νέα μοντέλα συνεργασίας, στα οποία άνθρωποι διαφόρων ειδικοτήτων που διαπρέπουν στον τομέα τους, ενώνουν τις δυνάμεις τους χάριν ενός κοινού οράματος». Τόνισε ότι, παρά την κρίση που ταλανίζει τη χώρα, αυτή τη στιγμή υπάρχει το αναγκαίο απόθεμα και ταλέντο για να αναδειχτεί μια νέα επιχειρηματική γενιά, ενώ υπογράμμισε την χρονική ευκαιρία που δημιουργεί η οικονομική στήριξη από νέα ευρωπαϊκά προγράμματα, όπως το Equifund, προς τις επιχειρήσεις.

Η εταιρεία Παπαστράτος, θυγατρική της Philip Morris International είναι ο βασικός υποστηρικτής του Disrupt Greece. Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, Χρήστος Χαρπαντίδης, απηύθυνε κάλεσμα για μια «δημιουργική ανατροπή» και έκανε λόγο για μια σημαντική πρωτοβουλία που θα ενισχύσει την επιχειρηματική κουλτούρα ανάμεσα στους νέους.

«Πιστεύω ότι η ελληνική επιχειρηματικότητα έχει τεράστιες δυνατότητες. Θα πρέπει όλοι να συμβάλουμε και να την απελευθερώσουμε, όπως επίσης και να την οδηγήσουμε στην καινοτομία και την ποιότητα. Στην Παπαστράτος, πιστεύουμε στα ταλέντα των ανθρώπων μας, επενδύουμε στις καινοτόμες θερμαινόμενες ράβδους καπνού για το IQOS και συνεχίζουμε να αφήνουμε πίσω μας μέλλον, για όλους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Το ολοήμερο Live Event του Disrupt Greece στις 29 Ιουνίου  περιλαμβάνει επίσης μια σειρά από discussion panels και συνεντεύξεις one-to-one με προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό, θεσμικό και επενδυτικό χώρο σε Ελλάδα και εξωτερικό. Fintech, agribusiness, τουρισμός, νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για start ups και Mικρομεσαίες επιχειρήσεις, true stories από εκπροσώπους του ελληνικού οικοσυσήματος νεοφυούς επιχειρηματικότητας, είναι μερικά από τα θέματα που θα συζητηθούν. Keynote speakers θα είναι ο Χρήστος Τσόλκας, Vice President Sales της Philip Morris International, ο Jeff Hoffman, επενδυτής και συνιδρυτής μεταξύ άλλων, των booking.com και priceline.com καθώς και ο Έλληνας επενδυτής του snapchat Νίκος Μπονάτσος, Managing Director του General Catalyst.

alliance for growth

Tον μεγάλο διαγωνισμό καινοτομίας στηρίζουν ακόμα η Τράπεζα Πειραιώς και η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, θεσμικοί φορείς όπως το Enterprise Greece, ο ΣΕΒ, το ΕΒΕΑ, η ΕΕΝΕ, η Ελληνική Ένωση Νεοφυών Επιχειρήσεων, η ΕΣΥΝΕ, ενώ η RSM συμμετέχει ως exclusive knoledge partner.

Ακόμη η εταιρεία Prisma αλλά και ως community partners το Foundation, Bluegrowth, Aephoria, iqbility και Ακαδημία Επιχειρηματικότητας.

Ραντεβού στις 29 Ιουνίου στον πολυχώρο «Προορισμός Παπαστράτος»!