Δωρεά-μαμούθ 1,8 δισ. δολαρίων από τον Michael Bloomberg στο πανεπιστήμιο που φοίτησε

Δωρεά-μαμούθ 1,8 δισ. δολαρίων από τον Michael Bloomberg στο πανεπιστήμιο που φοίτησε

Ο πρώην δήμαρχος της Ν. Υόρκης δήλωσε ότι έχει στόχο να ελαφρύνει το οικονομικό βάρος των σπουδαστών χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων στο υψηλού κύρους πανεπιστήμιο.

Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Michael Bloomberg ανακοίνωσε την Κυριακή ότι θα κάνει μια δωρεά-ρεκόρ σε ένα ακαδημαϊκό ίδρυμα -συνολικά 1,8 δισ. δολάρια στο πανεπιστήμιο που φοίτησε, Johns Hopkins University.

Ο Bloomberg σημείωσε ότι το ποσό θα ελαφρύνει το οικονομικό βάρος των σπουδαστών χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων στο υψηλού κύρους πανεπιστήμιο, εξαλείφοντας τις ανάγκες τους για δάνεια.

«Η Αμερική γίνεται καλύτερη όταν ανταμείβουμε τους ανθρώπους με βάση την ποιότητα της δουλειάς τους και όχι το μέγεθος της τσέπης τους», είπε ο επί τρεις φορές δήμαρχος και πιθανός υποψήφιος της προεδρικής κούρσας του 2020. «Η άρνηση της εισόδου σε ένα πανεπιστήμιο εξαιτίας την αδυναμίας των φοιτητών να πληρώσουν υπονομεύει τις ίσες ευκαιρίες. Διαιωνίζει την διαγενεακή φτώχεια. Και χτυπά στην καρδιά του αμερικανικού ονείρου: H ιδέα ότι κάθε άνθρωπος, από κάθε κοινότητα, έχει την ευκαιρία να ανελιχθεί με την αξία του», είπε ο Bloomberg.

Ο 76χρονος ιδρυτής της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής υπηρεσίας και εταιρείας μέσων ενημέρωσης, Bloomberg L.P., είναι ;ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Αποφοίτησε από το Johns Hopkins University το 1964, υπηρέτησε ως δήμαρχος της Νέας Υόρκης από το 2002 έως το 2013, ενώ λέγεται ότι θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία των ΗΠΑ, με το κόμμα των Δημοκρατικών, το 2020.