Δρανδάκης (Βeat): Με απειλούσαν και μου έλεγαν, «o Λυμπερόπουλος έκλεισε τον αείμνηστο Λαμπράκη, εσένα θα σε διαλύσει»

Δρανδάκης (Βeat): Με απειλούσαν και μου έλεγαν, «o Λυμπερόπουλος έκλεισε τον αείμνηστο Λαμπράκη, εσένα θα σε διαλύσει»

Ο ιδρυτής της Beat μιλά για τη δικαστική αντιπαράθεσή του με τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ – Υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση στηρίζει τον Θ. Λυμπερόπουλο.

Σε «απολογισμό» της εκδίκασης της αγωγής κατά του Θύμιου Λυμπερόπουλου για συκοφαντική δυσφήμιση αλλά και σε λεπτομέρειες από την κατάθεση του υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη ως μάρτυρα υπεράσπισης, προέβη ο ιδρυτής της ΒΕΑΤ, Νίκος Δρανδάκης, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook.

Όπως ανέφερε ο κ. Δρανδάκης, η χθεσινή εκδίκαση ήταν μια ενδιαφέρουσα διαδικασία. «Η κριτική του κόσμου (και πολλών Media) εστιάστηκε στο γεγονός ότι ο Υπουργός Υποδομών κ. Σπίρτζης θα ερχόταν ως μάρτυρας υπεράσπισης του εναγόμενου, ως ένα στοιχείο δηλαδή, υπέρ του» αναφέρει ο κ. Δρανδάκης συνεχίζοντας ότι τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν έτσι αφού ο «κ. υπουργός χρειάστηκε να απαντήσει σε πολύ συγκεκριμένες ερωτήσεις των συνηγόρων της Beat».

Μέσα από τις απαντήσεις αυτές ο κ. Σπίρτζης, όπως σημειώνει ο κ. Δρανδάκης, επιβεβαίωσε πως:

• H Taxibeat Ltd. έχει απολύτως νόμιμη παρουσία στην Ελλάδα

• Οι κατηγορίες που απηύθυνε ο κ. Λυμπερόπουλος ενάντια στην εταιρεία μας, από μόνες τους, είναι προσβλητικές.

• Εξ’ όσων γνωρίζει, δεν έχει υπάρξει καμία καταδίκη ενάντια στην εταιρεία μας, για οποιοδήποτε αδίκημα, και δεν γνωρίζει να υπάρχει καμία δίωξη ή καταγγελία από ελεγκτική αρχή του κράτους.

• Παρ’ όλες τις «υποψίες» που ο ίδιος είχε για πλευρές των δραστηριοτήτων μας, ποτέ δεν ζήτησε από συναρμόδια υπουργεία να διερευνήσουν αυτές τις υποψίες για παράνομες δραστηριότητες (π.χ. υπουργείο οικονομικών, επιτρ. Ανταγωνισμού, Αρχή Προστ. Προσωπ. Δεδομένων, κλπ).

Ο ιδρυτής της Beat επανέρχεται στο ζήτημα με συνέντευξη του στο iefemerida και αναφέρεται στις απειλές που δέχθηκε τον πρώτο καιρό.

«Τον πρώτο καιρό, με έπαιρναν τηλέφωνο και με απειλούσαν, ανώνυμα. Μου έλεγαν ότι ο Λυμπερόπουλος έχει κλείσει τον Λαμπράκη, τον αείμνηστο Λαμπράκη, οπότε “εσένα θα σε διαλύσει”. Ξέρετε είχε δοκιμάσει ο Λαμπράκης στο παρελθόν να ανοίξει μια εταιρεία μοτο-ταξί και τον είχε πάει ο Λυμπερόπουλος στα δικαστήρια και την είχε κλείσει την εταιρεία.

«Με απειλούσαν, μου έλεγαν “κλείσε τώρα την εταιρεία σου”. Διαρκώς μας έκαναν καταγγελίες, μας έστελναν το ηλεκτρικονικό έγκλημα για να μας κατασχέσει τα μηχανήματα, που δεν πήραμε ποτέ πίσω, με αστήρικτες καταγγελίες», ανέφερε ο κ. Δρανδάκης, για να προσθέσει: «Εχουμε υποστεί ελέγχους, πολλούς, αλλά κατά βάση όταν είσαι καθαρός και νόμιμος δεν φοβάσαι τίποτα. Μπορούμε να πάμε να μηνύσουμε τον Λυμπερόπουλο γιατί είμαστε πεντακάθαροι».

Ο κ. Δρανδάκης εξήγησε και τους λόγους που μήνυσε τον κ. Λυμπερόπουλο.

«Η αγωγή είχε να κάνει με τις ύβρεις που εξαπέλυσε εναντίον μου ο κύριος Λυμπερόπουλος. Το γεγονός ότι εξαπέλυσε τόσο ελεύθερα τέτοιες ύβρεις ήταν αποτέλεσμα του γεγονότος ότι ένοιωθε τόσο ισχυρός και ανέγγιχτος με το σκεπτικό ότι ”εγώ μπορώ να λέω ό,τι θέλω, όποτε θέλω”. Οταν όμως έχει ήδη αρχίσει να καταδικάζεται —η κοινή γνώμη έχει ήδη ξεσηκωθεί, κι όταν έρθουν οι πιθανές καταδικαστικές αποφάσεις από την δικαιοσύνη, νομίζω ότι τα πράγματα θα αρχίσουν να αλλάζουν σιγά-σιγά και να φανεί ότι δεν υπάρχουν ισχυροί και ανέγγιχτοι που μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν. Υπάρχουν κανόνες και όλοι θα παίζουμε με τους κανόνες του κράτους δικαίου».

Στην παρατήρηση για την κρατική υποστήριξη στον πρόεδρο του συνδέσμου αυτοκινητιστών, ο κ. Δρανδάκης ανέφερε: «Δεν είναι τόσο συνηθισμένο ένας ιδιωτικός χώρος να έχει τόση κρατική στήριξη». Ο ίδιος μίλησε για την ψηφοθηρία στη σχέση κυβέρνησης – ιδιοκτητών ταξί. «Οι πολιτικοί θεωρούσαν από παλιά το ταξί ως μέσο ψηφοθηρίας και το χρησιμοποιούσαν. Τώρα έγινε με πιο έντονη μορφή. Πιστεύω ότι οι τωρινοί κυβερνώντες υπερέβησαν στην εκτίμησή τους για το πόσο ισχυρό είναι το ταξί και πίστεψαν ότι έχουν βρει αυτό που θα τους δώσει ένα ισχυρό πλεονέκτημα. Πιστεύω ότι κάνουν τεράστιο λάθος. Υφίστανται τεράστια ζημιά στην εικόνα τους και είτε το έχουν καταλάβει είτε όχι θα το καταλάβουν πολύ σύντομα».