«Drync»: Το ‘πιες, το σκάναρες, το ‘μαθες

«Drync»: Το ‘πιες, το σκάναρες, το ‘μαθες

Μια εφαρμογή που σας δίνει κάθε πληροφορία για τα αγαπημένα σας κρασιά.

Δοκιμάζετε ένα κρασί και σας αρέσει; Θέλετε να μάθετε περισσότερα για αυτό και, ίσως, να το αγοράσετε; Φωτογραφίζετε την ετικέτα με το iPhone σας (μόνο με αυτό προς το παρόν) και το Drync ανατρέχει σε μια βάση δεδομένων με πάνω από 1,7 εκατ. κρασιά, για να σας δώσει όλες τις πληροφορίες.

Ο δημιουργός της εφαρμογής Μπράντ Ρόζεν, λάτρης του καλού κρασιού, είχε την ιδέα στη διάρκεια ενός οινοτουριστικού ταξιδιού στην Τοσκάνη. Εργάστηκε σε αυτή στον ελεύθερο χρόνο του για πάνω από τρία χρόνια προτού, τον Αύγουστο του 2012, πετύχει την πρώτη του χρηματοδότηση από angel funding. Με την ευκαιρία της επίσημης κυκλοφορίας της εφαρμογής πριν από λίγες μέρες, ανακοίνωσε πως έχει προσελκύσει συνολικά πάνω από 900.000 δολάρια από επενδυτές.

Διαβάστε ακόμη: Τα smartphone νίκησαν τα συμβατικά κινητά

Η παγκόσμια αγορά κρασιών υπολογίζεται σε 164 δισ. δολάρια ετησίως και μόλις πρόσφατα άρχισε να κινείται σοβαρά προς τις online πωλήσεις. Κάθε χρόνο κυκλοφορούν 160.000 νέα κρασιά από 38.000 οινοποιεία σε όλο τον κόσμο. Το Drync παραπέμπει απ’ ευθείας σε πωλητές και παραγωγούς και ο χρήστης έχει πρόσβαση σε 30.000 φιάλες. (Προς το παρόν η αποστολή είναι δυνατή μόνο εντός των ΗΠΑ).

Τα έσοδα του Drync προέρχονται από τις φιάλες που πωλούνται μέσω της εφαρμογής. Για τους παραγωγούς δεν υπάρχει κάποια συνδρομή, απλώς παραχωρούν ένα ποσοστό από κάθε πώληση. Επιπλέον, έχουν πρόσβαση στη βάση δεδομένων με τις προτιμήσεις και τα σχόλια των πελατών.

Η εφαρμογή αναγνωρίζει το κρασί όχι μόνο από την ετικέτα του αλλά και από διαφημίσεις σε περιοδικά, αφίσες ή την οθόνη του υπολογιστή σας. Ο χρήστης μπορεί να αποθηκεύει τις γενικές προτιμήσεις του έτσι ώστε η εφαρμογή να του παρουσιάζει προτάσεις βασισμένες στο γούστο του.