EasyJet: «Απογειώθηκαν» τα κέρδη της κατά 51%

EasyJet: «Απογειώθηκαν» τα κέρδη της κατά 51%

Η εταιρεία, βασικός μέτοχος της οποίας είναι  ο Στέλιος Χατζηιωάννου, συνεχίζει την ανοδική της πορεία. 

Εντυπωσιακή αύξηση κερδών κατά 51% ανακοίνωσε η EasyJet, ιδρυτής και βασικός μέτοχος της οποίας είναι ο κυπριακής καταγωγής Στέλιος Χατζηιωάννου. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters τα κέρδη προ φόρων για το 12μηνο μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου αυξήθηκαν στα 478 εκατ. στερλίνες από 317 εκατ. στερλίνες έναν χρόνο νωρίτερα.

Η αεροπορική εταιρεία κατάφερε να προσελκύσει ολοένα και περισσότερους πελάτες την ώρα που οι μεγάλοι αερομεταφορείς αποσύρονται από δρομολόγια και που βασικοί ανταγωνιστές της, όπως η Ryanair Holdings αλλά και η ισπανική Vueling, επιδιώκουν να αυξήσουν το μερίδιο τους στην αγορά.

Easyjet vs Ryanair: Αερομαχίες χαμηλού κόστους στην Ελλάδα

Η EasyJet, όπως είναι γνωστό, εστιάζει κυρίως τις προσπάθειές της στην προσέλκυση επιβατών της επιχειρηματικής κατηγορίας, μέσω ευέλικτων εισιτηρίων, fast track και συχνότερων δρομολογίων σε βασικούς προορισμούς. Όπως δήλωσε η CEO της EasyJet, Carolyn McCall (φωτογραφία) στην τηλεόραση του Bloomberg, «Είχαμε μια πολύ επιτυχημένη χρονιά γιατί κάναμε όλες τις σωστές κινήσεις για χάρη των πελατών μας. Η δυναμική που έχουμε αποκτήσει, αναμένεται να αποδειχθεί πολύ σημαντική το τρέχον οικονομικό έτος, καθώς βρισκόμαστε σε ένα πιο σκληρό περιβάλλον».

Η μετοχή της Easyjet ανέβηκε φέτος κατά 64%, έναντι 79% το 2012, με την αποτίμηση της εταιρεία να ανέρχεται στα 4,98 δισ. στερλίνες. Υπό την ηγεσία της McCall, η εταιρεία που καθιέρωσε τις φθηνές πτήσεις στην Ευρώπη, πρόσθεσε δρομολόγια, όπως το δρομολόγιο Λονδίνο – Μόσχα και Μιλάνο (Linate) – Ρώμη (Fiumicino).

Easyjet: Φέρνει την Σκωτία πιο κοντά στα ελληνικά νησιά

Η πρόσφατη κόντρα Χατζηιωάννου – McCall
Τον περασμένο Ιούνιο, ο ιδρυτής της Easyjet, Στέλιος Χατζηιωάννου, είχε εναντιωθεί στην απόφαση της τωρινής διοίκησης να προχωρήσει στην αγορά επιπλέον αεροσκαφών τύπου A320neo από την Airbus. Συγκεκριμένα η EasyJet συμφώνησε να αποκτήσει 35 τρέχουσας γενιάς αεροσκάφη τύπου Α320 μεταξύ 2015 και 2017 στο πλαίσιο υφιστάμενης συμφωνίας και 100 αεροσκάφη νέας γενιάς τύπου A320neo μεταξύ 2017 και 2022 στο πλαίσιο νέας συμφωνίας, αξίας 8,9 δισ. ευρώ.

Ο κ. Χατζηιωάννου και η οικογένειά του κατέχουν σήμερα σχεδόν το 37% της easyJet. Ο ίδιος φέρει τον τίτλο του Ιππότη (Σερ) που του απονεμήθηκε το 2006. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 14/2/1967 και είναι κυπριακής καταγωγής. Αρχικά ασχολήθηκε με τη ναυτιλιακή εταιρεία του πατέρα του και αργότερα το 1995 ίδρυσε την εταιρεία χαμηλού κόστους EasyJet. Έχει ιδρύσει επίσης τις εταιρείες: EasyCar, EasyValue, EasyMoney, EasylnternetCafe και EasyCruiseOne. Θεωρείται ένας από τους πλουσιότερος Κύπριους επιχειρηματίες.

Διαβάστε ακόμη: Όταν o Sir Branson συνάντησε τον Sir Stelios στην Ελλάδα