Eberus: Το επόμενο βήμα στο digital marketing είναι εδώ

Eberus: Το επόμενο βήμα στο digital marketing είναι εδώ

Ο Γιώργος Καζάκος, CEO και ιδρυτής της startup που διακρίθηκε στο φετινό Disrupt Greece, αναλύει τις δυνατότητες και τα οφέλη της πλατφόρμας.

 

Τον πρωτότυπο τρόπο παρουσίασης προϊόντων για την επόμενη μέρα του ψηφιακού μάρκετινγκ, φέρνει στις επιχειρήσεις και τους πελάτες τους η Eberus.

Η startup που βρέθηκε μεταξύ των φιναλίστ του φετινού διαγωνισμού καινοτομίας Disrupt Greece από το Fortune, τους ID-GC και την εταιρεία Παπαστράτος, παρουσίασε τις δυνατότητες της πλατφόρμας της στον τομέα της πλήρους παρουσίασης ενός brand χρησιμοποιώντας τις πλέον σύγχρονες τεχνολογικές δυνατότητες που προσφέρουν οι σύγχρονοι browsers σε συνδυασμό με τα τρισδιάστατα γραφικά.

Ο CEO και ιδρυτής της Eberus, Γιώργος Καζάκος, μίλησε στο Fortune για την εταιρεία του, και τις δυνατότητες που προσφέρει στον χώρο του digital marketing.

Τι πρόβλημα λύνει η εταιρεία σας?

Παρότι διανύουμε την εποχή της απόλυτης ψηφιακής και τεχνολογικής ανάπτυξης, όπου τεχνολογίες βασισμένες στο 3d περιεχόμενο (όπως το VR και το AR) αλλάζουν το τερέν του digital marketing, ο τρόπος που παρουσιάζονται τα προϊόντα διαδικτυακά παραμένει ίδιος και μονοδιάστατος για περισσότερο από μία δεκαετία, με αποτέλεσμα τα brands να βρίσκονται σε αναζήτηση νέων τρόπων παρουσίασης των προϊόντων τους, ώστε να διαφοροποιηθούν από τον ανταγωνισμό τους προσφέροντας νέες εμπειρίες στο καταναλωτικό κοινό τους. Αυτή η αναζήτηση βρίσκει πλέον τη λύση της στο Eberus.

Το Eberus είναι ένα cloud software το οποίο διαχειρίζεται 3d περιεχόμενο και δημιουργεί διαδραστικές 3d προϊοντικές παρουσιάσεις, οι οποίες μπορούν να γίνουν share οπουδήποτε στο διαδίκτυο, τόσο εύκολα όσο κι ένα YouTube video, δίνοντας τη δυνατότητα στον αποδέκτη να περιστρέψει το προϊόν κατά βούληση, να κάνει zoom in – zoom out, να το επεξεργαστεί και να το ανακαλύψει σα να το κράταγε στα χέρια του. Επίσης το Eberus δημιουργεί Videos πλήρους περιστροφής των προϊόντων και στατικές φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης.

Όλα αυτά εύκολα, γρήγορα και χωρίς να χρειάζεται ο χρήστης να έχει εξειδικευμένες γνώσεις.

Σε ποια αγορά απευθύνεστε και ποιοι είναι οι δυνητικοί κίνδυνοι – ρίσκα σε μάκρο και μίκρο περιβάλλον. Πως σκοπεύετε να τους αντιμετωπίσετε;

Απευθυνόμαστε στην αγορά του ecommerce καθώς το Eberus είναι ένα πολύ-εργαλείο για όλες τις marketing ανάγκες των brands.

Στον ελλαδικό χώρο, η πρόκληση έχει να κάνει με την εισχώρηση του προϊόντος στην ελληνική αγορά, καθώς οι ελληνικές εταιρίες και brands τώρα αρχίζουν να έρχονται σε επαφή με τέτοιου είδους τεχνολογίες και παρότι αναγνωρίζουν τα οφέλη και την αξία τους, χρειάζονται χρόνο για να τις υιοθετήσουν.

Στην παγκόσμια αγορά, η οποία είναι εξοικειωμένη με τις 3d τεχνολογίες, ο κίνδυνος για εμάς θα είναι η στασιμότητα. Καθώς η τεχνολογία προχωράει με ραγδαίους ρυθμούς θα πρέπει πάντα να βρισκόμαστε ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό μας. Να εξελίσσουμε τα υπάρχοντα features του Eberus και να δημιουργούμε και νέα.

5Y0A4122

Πως πιστεύετε ότι το επιχειρηματικό σας σχέδιο θα σας αποφέρει χρήματα?

Το Eberus είναι συνδρομητικό software και μέχρι πρότινος το προωθούσαμε απευθείας στα brands. Ήδη από την περίοδο του MVP έχουμε πελάτες, ενδεικτικά αναφέρω την Nobacco, την Elite Strom και τη Soho Square ενώ πολλά μεγάλα ονόματα από τον χώρο του εμπορίου έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και αναμένουν την νέα έκδοση Eberus 2.0.

Στόχος μας είναι να δώσουμε πρόσβαση στο Eberus σε περισσότερους χρήστες, οι οποίοι διαχειρίζονται λογαριασμούς των brands όπως οι διαφημιστικές εταιρίες, τα digital agencies  και οι 3d professionals. Για αυτούς το Eberus θα είναι ένα σημαντικό πολύ-εργαλείο καθώς λύνει πολλά από τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους και επιπλέον τους ανοίγει δρόμους που μέχρι τώρα δεν είχαν.

Έχετε την κατάλληλη ομάδα για να εκτελέσετε σωστά την επιχειρηματική ιδέα?

Μια τέτοια επιχειρηματική ιδέα δε θα μπορούσε να φτάσει έως εδώ αν δεν ήταν από πίσω της η κατάλληλη ομάδα. Ο πυρήνας του Eberus αποτελείται από τρεις διακεκριμένους στο είδος τους επιχειρηματίες / επαγγελματίες.

Εγώ είμαι 3d artist και ιδρυτής της CGWORKS, ένα στούντιο ψηφιακών τεχνών με εξειδίκευση στα 3d γραφικά το οποίο τα τελευταία 3 χρόνια ανήκει στα 200 best digital studios worldwide. Έχουμε συνεργασίες με τις περισσότερες διαφημιστικές εταιρίες στην Ελλάδα και πολλές του εξωτερικού και πολλαπλές διακρίσεις και βραβεύσεις. Η Ζάνια Ηλιάδη έχει αναλάβει το marketing και τις πωλήσεις του Eberus.  Είναι interior designer και γνώστης 3d προγραμμάτων και ήδη μετράμε πάνω από 10 χρόνια συνεργασίας στην CGWorks. Την ομάδα μας ήρθε και συμπλήρωσε ο Σταμάτης Αρώνης ή αλλιώς ο μάγος πίσω από τις άπειρες γραμμές κώδικα.

Η εμπειρίας μας μέσω της CGWORKS και η πολυετής επαφή με τα brands και τα προϊόντα τους ήταν αυτά που μας παρακίνησαν να δημιουργήσουμε και το Eberus.

Ποιοι είναι οι άμεσοι στόχοι σας (τα επόμενα βήματα), για ποιο λόγο πήρατε μέρος στο disrupt Greece και πως αξιολογείτε την μέχρι τώρα εμπειρία σας?

Μέχρι τα Χριστούγεννα θα θέλαμε να κάνουμε launce το Eberus 2.0 σε public beta, ενώ παράλληλα ψάχνουμε για νέους επενδυτές που θα μας βοηθήσουν να υλοποιήσουμε τους επόμενους στόχους μας.

Το Disrupt Greece ήταν για εμάς μια ευκαιρία να παρουσιάσουμε το προϊόν μας σε κοινό και επιτροπή, να του δώσουμε την ευκαιρία να δοκιμαστεί και την ίδια στιγμή να προβληθεί και πραγματικά είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που καταφέραμε να φτάσουμε στην τελική 10άδα.

Ήταν πραγματικά μεγάλη εμπειρία! Από το bootcamp πήραμε πολλές χρήσιμες γνώσεις αλλά και η μέρα του διαγωνισμού μας οφείλεσαι σε προσωπικό και επιχειρηματικό επίπεδο. Προσωπικό διότι ήταν η πρώτη φορά για εμένα που ανέβαινα σε ένα stage και απεφθυνόμουν σε ένα τόσο μεγάλο κοινό και επιχειρηματικά διότι έβγαλε το Eberus προς τα έξω και μαγνήτισε τα βλέμματα.